Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nenechajte infláciu zničiť svoj sen

.sponzorované .promotion

Spotrebiteľské ceny na Slovenku v máji veľmi zrýchlili a miera inflácie tak vystúpila na 12,6 % a dosiahla teraz maximum od roku 2000. Ďalej si zákazníci priplatia nielen za ceny potravín, pohonných hmôt a energií. Inflácia sa podpisuje aj v reštauráciách, kaviarňach aj v odvetví odevov a ubytovacích služieb, informoval slovenský štatistický úrad.

Nenechajte infláciu zničiť svoj sen SERSOLL / Shutterstock.com

Rast cien v eurozóne nás ale ešte čaká. Počas tohtoročného druhého štvrťroka dosiahnu európske krajiny svoj vrchol, uvádza analýza poisťovne Allianz Trade.

Za infláciou stojí nielen zemný plyn, ale aj dozvuky pandémie, ktorá tu s nami bola od roku 2020. Aj na to je dôležité myslieť. Aj napriek tomu, že je vidina inflácie ešte dlhšia, než by sme si priali, očakáva sa, že vydrží po zvyšok roku 2022, a k bežným hladinám by sa mohla vracať v budúcom roku, tzn. 2023.

Mnohí z nás majú úspory, ktoré si dokázali nasporiť po dobu covidovú. Aj napriek tomu, že nevieme, čo nás čaká v nasledujúcich mesiacoch, nie je od veci porozmýšľať, ako s našimi úsporami dostatočne a kvalitne naložiť. Jednou z možností sú nehnuteľnosti, vzdelanie alebo fondy, v ktorých vám peniaze nezačnú strácať na hodnote. 

Ťažko môžeme predvídať, kedy dôjde k odzneniu vysokých cien, ktorým v súčasnosti čelíme. Najskôr nás zasiahol Covid-19, teraz vojna na Ukrajine a inflácia. Aj napriek tomu sa dá ale optimisticky myslieť na čas, ktorý nám ich poznám, a v ktorom sa cítime dobre. Jednou z nádejí sú nové vedomosti a dostatočná kvalifikácia.“ Poznamenala riaditeľka Mgr. Simona Probstová.

Investujte tam, kde vaše peniaze nestratia hodnotu. Ak sa nachádzate v situácii, keď nechcete, aby vám vaše úspory zobrala inflácia, skúste porozmýšľať, či by sa vám neoplatilo zainvestovať do seba samých. Študijné programy MBA sú určené pre všetkých, ktorí chcú rozvíjať nielen sami seba, ale aj prostredie, v ktorom pôsobia. Študovať môže ten, kto sa rád rozvíja a uchopí svoju príležitosť, kto si chce zvýšiť profesijnú kvalifikáciu a vytvoriť si tak vlastný kvalitný predpoklad pre kariérny rast, ktorý mu môže v tejto nestabilnej dobe dopomôcť k lepším príležitostiam.

Ako získať titul MBA?

Prvým krokom k získaniu titulu začína pri podaní prihlášky. V prípade splnenia podmienok pre prijatie a vybavenie všetkých administratívnych potrieb môže štúdium začať. Po riadnom absolvovaní štúdia a splnení testov z jednotlivých študijných modulov, vypracováva študent záverečnú absolventskú prácu, ktorú obhajuje pred komisiou. Úspešnou obhajobou získava diplom a príslušný titul MBA.

Pozrite sa, čo prinieslo štúdium MBA našim absolventom.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite