Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Streamovací portál DAFilms.sk prichádza s novou službou Junior pre deti

.sponzorované .promotion

Slovenská platforma DAFilms.sk spúšťa nový portál DAFilms Junior, ktorý je určený pre detských divákov. Dramaturgovia prichystali pre deti a mládež kvalitný filmový program, rozdelený do troch vekových kategórií a obohatený o rôzne interaktívne prvky. Detskí diváci nájdu v ponuke aj obľúbené domáce tituly ako seriál Drobci alebo animovaný film Cez palubu, ktorý sa bude uchádzať o cenu Slnko v sieti.

Streamovací portál DAFilms.sk prichádza s novou službou Junior pre deti

„V dobe, kedy sa deti naučia pozerať Youtube skôr, než sa naučia chodiť alebo rozprávať, nám v našom stredoeurópskom regióne chýbal filmový projekt, ktorý by ponúkal kvalitnú filmovú tvorbu, rozvíjal by detskú osobnosť a zároveň ponúkal bezpečné prostredie. Preto sme sa rozhodli pre našich divákov vytvoriť DAFilms Junior,“ popisuje Nina Numankadić, výkonná riaditeľka spoločnosti DAFilms. „V priebehu pandémie sa nám potvrdilo, že náš portál používajú nielen rodičia, ale aj ich deti. Programy, určené pre deti, patrili v minulom roku k tým najúspešnejším,“ dodáva Numankadić. 

Kvalitný program pre 3 vekové kategórie

Obsah, starostlivo vybraný kurátormi, dôraz na filmovú výchovu a bezpečné prostredie tvoria základné piliere novovzniknutej služby. DAFilms Junior chce priniesť detskému divákovi to najlepšie z lokálnej aj zahraničnej filmovej tvorby. Na Juniorovi nájdu diváci diela známych autorov ako Vanda Raýmanová (Drobci), Veronika Kocourková (Tresky Plesky) či Martin Smatana (Šarkan). Taktiež kultové filmy staršieho dáta, ktoré si užijú deti aj ich rodičia, ako Šíleně smutná princezna, Dívka na koštěti či Malá morská víla. Vďaka spolupráci so Slovenským filmovým ústavom objavia detskí diváci našu rozprávkovú klasiku a naopak, o čerstvé novinky sa postarajú tituly z domácich a zahraničných festivalov detskej tvorby, či dokonca 3D produkcia. Určite zaujme aj výborný dánsky film - Minna a továreň na sny o nezvyčajnom dievčati, ktoré sa naučí ovplyvňovať nielen svoje sny ale aj sny iných.

Kurátori pomáhajú rodičom a deťom orientovať sa v programe pomocou filmov týždňa a špeciálnych programov, zameraných na konkrétne témy. Podľa vhodnosti obsahu sa filmy členia do troch vekových kategórií - pre deti od 3 do 6 rokov, od 7 do 11 rokov a pre deti staršie ako 12 rokov. Anotácie, sprievodné texty a vzdelávacie materiály sa pripravujú špeciálne pre každú vekovú skupinu. “Baví nás vytvárať obsah, kombinujúci staršie aj nové tituly, pretože si myslíme, že dospelí radi spomínajú na svoje detstvo prostredníctvom filmov a môžu sa tak priblížiť aj svojim deťom,” hovorí Verona Dubišová, vedúca projektu DAFilms.sk Junior, “výhoda DAFilms Junior spočíva v tom, že sa rodičia nemusia obávať a deti akéhokoľvek veku môžu nechať pozerať filmy aj samé. Vďaka samostatným detským kontám sa deťom ukážu výhradne filmy vhodné pre ich vekovú kategóriu, navyše, deti si môžu svoje konto personalizovať a označiť si obľúbené programy. Služba ponúka rodičom možnosť nastaviť časový limit prehrávania a kontrolovať, koľko času trávia deti pred monitorom,” 

Bezpečné prostredie

Fakt, že prostredie internetu prináša pre detského užívateľa mnoho nástrah, je známy a často skloňovaný. Detská tvorba je dnes voľne a často aj zdarma dostupná online, ale v prostredí, ktoré riadia algoritmy, dieťa skôr či neskôr narazí aj na nevhodný obsah či neželané reklamy. Uzavreté prostredie detského konta DAFilms Junior naopak nevhodný obsah blokuje a umožňuje dieťaťu vyberať si len z ponuky, preň určenej. Pokiaľ však rodičia uznajú za vhodné, aby si ich deti prehrali aj iné filmy z programu DAFilms, môžu jednoducho do Junior účtu pridať vybrané tituly podľa svojho vkusu a uváženia. 

Filmová výchova

Okrem samotných filmov pripravuje DAFilms Junior aj bonusový interaktívny obsah v podobe kvízov, ktoré budú pribúdať pri jednotlivých tituloch a pomôžu deťom lepšie porozumieť príbehu, samotnému filmovému médiu a formou hry budú rozvíjať aj ich kritické myslenie a pozornosť. Postupne budú na stránku pribúdať aj ďalšie doplnkové vzdelávacie materiály, tie zase poslúžia rodičom, ktorí majú záujem filmové zážitky svojich detí zdielať a rozvíjať ich.

Až päť Junior účtov v jednom účte

Užívateľské prostredie DAFilms Junior umožňuje v rámci jedného predplatného DAFilms.sk vytvoriť si až päť detských účtov, ktoré zvládnu deti ovládať samé, bez asistencie rodičov. Na spoločné sledovanie môžu rodičia využiť hlavnú stránku DAFilms Junior, kde uvidia prehľad aktuálnych filmov pre deti všetkých vekových kategórií.

Pre potreby DAFilms Junior vznikol i nový odľahčený vizuálny štýl, ktorý kladie dôraz na užívateľskú prívetivosť a ľahkú orientáciu. Vizuálna podoba webu, logo i maskot - tučniak, vznikli spoluprácou grafického štúdia Najbrt a výtvarníčky Magdaleny Rutovej.

 Užitočné odkazy:

DAFilms Junior

https://dafilms.sk/junior

Filmový program pre deti od 3 do 6 rokov

https://dafilms.sk/junior-3

Filmový program pre deti od 7 do 11 rokov

https://dafilms.sk/junior-2

Filmový program pre deti od 12 rokov

https://dafilms.sk/junior-1

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite