Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na detských okuliaroch ušetríte s Unionom až 70 eur!

.sponzorované .promotion

Potrebuje vaše dieťa okuliare? Ak áno, asi dobre viete, že deťom treba túto zdravotnícku pomôcku meniť pomerne často. Či už pre zlomený rám alebo úpravu dioptrií – vďaka jednoznačne najštedrejšiemu benefitu od zdravotnej poisťovne Union môžete každý rok ušetriť nemalú sumu – až 70 eur.

Na detských okuliaroch ušetríte s Unionom až 70 eur!

čím skôr zistíte u vášho dieťaťa očnú vadu, tým vyššia je šanca, že dieťa v dospelosti nebude musieť okuliare nosiť vôbec. Možné to je predovšetkým u detí, ktoré majú menšie plusové dioptrie a rovnako aj u detí, ktoré škúlia a sú tupozraké, je však nevyhnutné, aby dodržiavali liečebný režim a aj tu platí, že u každého dieťaťa je to individuálne.  

U starších detí je pomerne jednoduché zistiť, že niečo nie je v poriadku. Dieťa buď vie pomenovať, že zle vidí, alebo si všimnete príznaky ako problémy pri písaní a čítaní, časté bolesti hlavy, žmúrenie. Deti v predškolskom veku si dávajú predmety bližšie k tvári alebo sedia bližšie pri televízore, zakopávajú alebo škúlia. „U najmenších detí, t. j. do troch rokov, môže ísť aj o vrodené chyby, ktoré sa diagnostikujú buď v pôrodnici, alebo v prvých mesiacoch života, keď si rodičia všimnú, že dieťa nereaguje na podnety, nesleduje hračku, reaguje hlavne na hlas alebo dotyk a bojí sa samo v neznámom prostredí”, vysvetľuje očná lekárka z kliniky Vidissimo Petra Senešiov.

ako prebieha očné vyšetrenie u detí?

Deti, ktoré vedia čítať a písať podstúpia v zásade veľmi podobné vyšetrenie ako dospelí. Pokiaľ dieťa ešte nevie čítať, čaká ho vyšetrenie prístrojmi, následne číta obrázky a pomocou skúšobných skiel sa oční lekári snažia vykorigovať zrakovú chybu. „U detí je dôležité podať kvapky na rozšírenie zreničiek, ktoré oslabia zaostrovanie, pretože malé deti vedia zaostriť aj 5 až 6 dioptrií a meranie so zúženou zrenicou je tak nepresné”, dodáva P. Senešiová. 

rámy vyberajte odľahčené a nárazu vzdorné

Dioptrické sklá do okuliarov vám v optike vyrobia presne podľa predpísaného receptu. Vy ešte musíte vybrať ten správny rám. Je vaše dieťa veľmi živé a hrozí väčšie riziko poškodenia rámu? Pýtajte si rámy z acetátu, ocele alebo kovu s ohybnými stránicami. U najmenších detí predávajú optiky rámy aj s gumičkami, aby nepadali z tváre. Takisto vyberajte odľahčené rámy, aby dobre sedeli a netlačili.

Keďže deti svoje okuliare často zničia alebo stratia, nejde o lacný špás. „Union zdravotná poisťovňa pre svojich poistencov do 18 rokov ponúka príspevok na detské okuliare – od nového roka vo výške až 70 eur,“ upozorňuje hovorkyňa Beáta Dupaľová Ksenzsighová. Stačí, ak si vytlačíte z internetovej stránky www.union.sk žiadosť o príspevok, dáte ju potvrdiť očnému lekárovi vášho dieťaťa a spolu s dokladom o zaplatení doručíte najneskôr do konca kalendárneho roku do Union zdravotnej poisťovne osobne, poštou alebo elektronicky. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite