Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo musíte vedieť pred nákupom kuchynského drezu

.sponzorované .promotion

Kuchyňa je nadnesene povedané nielen miestom alchymistických zručností, ale tiež priestorom, kde sa obvykle stretáva celá rodina, ale aj návštevy. Vedľa praktických vlastností by tak mala spĺňať aj estetickú funkciu. Jedným z hlavných pomocníkov a dominánt je kuchynský drez. Ako vybrať ten pravý?

Čo musíte vedieť pred nákupom kuchynského drezu

kuchynský drez: Na čo sa pýtať?

1. Aký typ drezu, resp. vyhotovenie – jednodrez bez alebo s plochou na odkvapkávanie, dvojdrez s rovnako veľkými či rozdielne veľkými nádobami, kuchynský drez s vaničkou na odkvapkávanie a s/bez plochy na odkvapkávanie.

2. Tvar kuchynského drezu – veľkú úlohu hrá plánované umiestnenie a priestorové možnosti. Klasikou sú obdĺžnikové tvary. Zvoliť môžete ako okrúhly tak aj rohový kuchynský drez s rozširujúcimi sa stranami. Zamerajte sa tiež na tvar samotnej nádoby, prípadne umiestnenie odpadu (aby ste si neskomplikovali inštaláciu). 

3. Spôsob inštalácie – na dosku, do roviny s doskou, s presahom alebo pod dosku.

4. Materiál – nerezové, syntetické materiály (silgranit, granit, tectonit), keramický drez.

5. Rozmery – vždy je potrebné skontrolovať inštalačné požiadavky (hlavne minimálna šírka spodnej skrinky). Dôležitou hodnotou je tiež hĺbka drezu, pretože podľa hĺbky budete drez umiesťovať do dosky. Na trhu sa ponúkajú hĺbky od 14–21 cm. Praktické sú však hĺbky od 17 cm vyššie.

materiál: Krása a funkčnosť v jednom

Klasickým materiálom pre kuchynské drezy je nehrdzavejúca oceľ, ktorá vyniká pôsobivými vlastnosťami a odolnosťou. Niektoré varianty majú povrch chránený pred zanechaním otlačkov prstov. Nerezový kuchynský drez sa hodí k väčšine kuchynských štýlov. Ak však pre svoju kuchyňu chcete niečo „iné“, siahnite po niektorom z moderných materiálov – tectonit, silgranit keramika... Výhodou je široká farebná škála povrchov (od bielych, cez smotanové, hnedé, až po čiernu), ktorá vás podporí v snahe vybudovať harmonické prostredie kuchyne. Oslnivý býva tiež moderný design, vysoká mechanická aj tepelná odolnosť a farebná stálosť. Niektoré ponúkajú aj špeciálnu antibakteriálnu úpravu, čo zamedzuje množeniu baktérií. 

kuchynské drezy: Hľadajte pridanú hodnotu

Ak sa nemôžete rozhodnúť medzi podobnými výrobkami, preštudujte starostlivo technické parametre, ale tiež obsah či možnosti rozšírenia. Môžete zistiť, že

● súčasťou drezu je aj odpadová/prepadová súprava, ktorú inokedy musíte dokúpiť, 

● súčasťou drezu je ladiaca drezová batéria,

● povrchy sú ošetrené špeciálnou vrstvou, ktorá sťažuje usadzovanie nečistôt, 

● je vybavený vzdialeným (excentrickým) ovládaním odpadu = žiadne nepríjemné siahanie do špinavej vody,

● k niektorým drezom je možné inštalovať drvič odpadu,

● existuje rad praktických doplnkov, ktoré rozšíria možnosti konkrétneho drezu (závesné košíky, posúvacie lišty, závesné dosky).

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite