Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývanie si môžete vylepšiť aj v čase pandémie. Ako na to?

.sponzorované .promotion

Obdobie „lockdownu“ mnohým ukázalo, aké nedostatky by bolo potrebné v domácnosti odstrániť, prípadne čo by bolo vhodné vylepšiť. Je dôležité, aby ste sa doma cítili komfortne a zároveň dokázali podávať slušný pracovný výkon. K tomu vám dopomôže správne zvolený a rozvrhnutý nábytok.

Bývanie si môžete vylepšiť aj v čase pandémie. Ako na to?

predtým, ako sa rozhodnete pre reorganizáciu a kúpu nového nábytku, venujte čas upratovaniu. Nepotrebné predmety na poličkách či v skrinkách zbytočne zaberajú miesto a sú doslova a do písmena „lapačmi“ prachu. Veľké množstvo nepotrebných vecí môže umocňovať pocit nedostatku priestoru a narúšať tak vašu schopnosť sústrediť sa. Počas upratovania však nemusíte rušivé dekorácie, oblečenie či iné predmety vyhadzovať do koša. Viete ich venovať vašim známym, prípadne charite. Vďaka tomu budú robiť naďalej radosť niekomu inému.

rozdeľte si domácnosť na zóny

Po detailom upratovaní, ktoré môžete rovno spojiť aj s umývaním okien, maľovaním alebo tapetovaním stien, prichádza na rad organizácia nábytku. Odborníci odporúčajú rozdeliť si domácnosť na viacero zón. Predovšetkým na oddychovú a pracovnú zónu. Tento jednoduchý „trik“ pomôže vašej psychike nastaviť sa na danú činnosť (prácu alebo relax), vďaka čomu budete počas dňa fungovať oveľa produktívnejšie a efektívnejšie.

pracovná zóna bez rušivých elementov

Pri návrhu pracovnej zóny by ste mali odstrániť všetko, čo zbytočne púta vašu pozornosť. Bohato vám postačí jednoduchý pracovný stôl so základnými potrebami a pohodlná kancelárska stolička. Pracovnú zónu vám odporúčame zriadiť v takej časti domácnosti, kde vás nebude nikto rušiť.

Náš tip: Ak bývate s inými rodinnými príslušníkmi alebo známymi, miesto na prácu si vytvorte v izbe, kadiaľ nebudú pravidelne prechádzať.

oddychová zóna s príjemnou atmosférou

Oddychovou zónou môže byť napríklad obývačka alebo spálňa. Tieto miestnosti si viete spríjemniť estetickými doplnkami a drobnosťami, ktoré vo vás vzbudzujú pocit domova, resp. príjemné pocity. Základom je pohodlný gauč, kreslo či posteľ. Oddychová časť môže byť často spojená aj s hernou alebo vzdelávacou zónou. Tú tvorí napríklad televízor alebo herná konzola.

Pre mnohých je podstatnou časťou domácnosti aj zóna na cvičenie. Tú si viete zriadiť prakticky v ktorejkoľvek miestnosti. Musí však ponúkať dostatok priestoru. Okrem základných potrieb, akými sú napríklad činky alebo fit lopta, môžete vašu aktívnu zónu vybaviť aj rebrinami s hrazdou.

nové zariadenie domácnosti ako únik zo stereotypu?

Ak už dlhšiu dobu žijete na jednom mieste, nebolo by ničím prekvapivým, keby vo vás takýto domov vzbudzoval nepríjemný pocit stereotypu. Obzvlášť v “lockdown” časoch. V takom prípade nemusí postačovať len reorganizácia zariadenia izieb, resp. vytváranie jednotlivých zón. Možno zistíte, že vám chýbajú poličky a skrinky, alebo by sa vám zišiel nový stôl s pracovnou stoličkou. A presne to je ideálny čas na kúpu nového nábytku. Najkrajšie na tom všetkom je, že so zaobstaraním nového vybavenia do domácnosti si ani v čase pandémie nemusíte lámať hlavu. Vďaka revolučnému vyhľadávaču BIANO môžete všetok potrebný nábytok nájsť jednoducho a rýchlo na jednom mieste.

vyhľadajte si vysnený nábytok podľa fotky

Možno to poznáte aj vy. Na sociálnych sieťach, v internetových článkoch alebo na inšpiratívnom Pintereste narazíte na fotky nábytku, ktorý si ihneď zamilujete. Keď sa ale potom podobný nábytok snažíte dohľadať v e-shopoch, nikde ho neviete nájsť. Vyhľadávač nábytku BIANO ponúka inovatívne riešenie na tento problém – vizuálne vyhľadávanie. Ako to funguje?

Postup: Fotku nábytku, ktorý sa vám páči, nahráte do príslušného poľa na portáli BIANO. Ten vám následne pomocou prepracovaných AI systémov ponúkne návrhy na podobný nábytok. Pri vyhľadávaní môžete využiť aj pokročilé možnosti filtrovania podľa farieb, dizajnov, materiálov, cien a mnohých ďalších faktorov.

Vhodná úprava bývania vám pomôže prekonať „ponorkovú chorobu“ z “lockdownu”. Tak, neváhajte a spríjemnite si čas strávený doma aj vy!

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite