Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hudobný festival Sound Garden na Liptove hrá. Mnohými žánrami

.sponzorované .promotion

Veľa festivalov, na ktoré sa všetci tešili, sa tento rok neuskutočnilo. Sound Garden patrí medzi tie, ktorým ich (ne)veľkosť pomohla. Označuje sa za boutique festival, pretože svojim návštevníkom prináša prvotriednu hudbu, výborné služby a neopakovateľnú atmosféru.

Hudobný festival Sound Garden na Liptove hrá. Mnohými žánrami

tú dotváralo aj miesto konania prvých dvoch ročníkov, Hendlova záhrada v Partizánskej Ľupči. Preto aj názov Sound Garden. Aktuálny tretí ročník sa presunul do neďalekého Liptovského Mikuláša, ale koncept hudobnej záhrady organizátori neopustili, naopak obohatili. 

Festival sa totiž uskutoční v záhrade Liptovskej galérie P.M. Bohúňa, v centre Liptovského MIkuláša.

Créme de la créme slovenskej hudby. 

Line-up je nabitý hviezdnymi menami slovenskej scény, ako je napríklad držiteľ ocenenia Radio_Head Awards a dvoch platinových platní raper Gleb, ktorému pred pár týždňami vyšlo čerstvé EP Leto v kufri či Ultrazvuk, združujúci VECa a Tona S., gitarových Walter Schnitzelsson alebo legendy nielen vo svojich žánroch ako Para alebo Medial Banana.

Program na hlavnom stagei bude dopĺňať klubový stan, v ktorom sa prestrieda viac ako tucet DJov a producentov. Headlinerom stanu bude Bollo, známy aj zo slovenských klubov, ktorý však už niekoľko rokov žije a produkuje v slnečnej Kalifornii, no pravidelne hráva ako rezident aj na Ibize. V tandeme so svojou manželkou a dídžejkou Hollie Noelle vás roztancujú v sobotnú noc. 

Tancovanie pod hviezdami vďaka Silent Disco módu.

A keďže pandémia, festival v strede mesta a taneční DJi sú výbušná kombinácia, od 23:00 si návštevníci festivalu zatancujú v obľúbenom formáte Silent Disco. Všetci dostanú slúchadla a baviť sa môžu až do rána. Dídžejský stan však bude žiť hneď od 11.00 hodinu po otvorení brán  festivalového areálu. 

Predstavia sa aj Haf a Beyuz, Kinet z Nu Spiritu, Milos z Leporela, Vi3e, Vesnu, domáci 457, ale aj Poprednny či Future Sound of Petržalka a ďalší.

“Tretí ročník festivalu je predo dvermi, ale aj tak sme v neustálom napätí.  Toľko zmien sme za našu krátku existenciu asi nezažili - prehodenie termínu, čiastočná zmena line-upu, sťahovanie na nové miesto konania a neistota, ktorá tu stále je. Ale my veríme, že sa všetko podarí a 5. Septembra sa uvidíme, pri zachovaní všetkých bezpečnostných a pandemických opatrení,” hovorí rodený Lipták Marek Pavlík, jeden z organizátorov a otec festivalu. 

LINE-UP (zmena poradia vyhradená):

Hlavný stage

13:00-14:00    Hudba Z Marsu    

15:00-16:00    Walter Schnitzelsson    

17:00-18:00    Ultrazvuk   

19:00-20:00    Medial Banana 

21:00-22:00    Gleb    

22:00-23:00    Para    

Stan

11:00-12:00    Future Sound of Petrzalka   

12:00-13:00    K.Abel     

14:00-15:00    Kinet    

16:00-17:00    Samurai

18:00-19:00    Milos    

20:00-21:00    Thomas Dexter  

SILENT DISCO

23:00-00:00    Haffner + Beyuz    

00:00-01:00    Ghetto Youths Sound + Bollo a Hollie Noelle    

01:00-02:00    Poprednny + 457    

02:00-03:00    VI3E + Vesnu

Pokyny pre návštevníkov, týkajúce sa pandemickej situácie ochorenia COVID-19:

V prvom rade, ak máte pocit, že nie ste fit, pokašliavate, svrbí vás v krku alebo necítite vôňu ani chuť segedínu, čo je práve na tanieri pred vami, izolujte sa doma a radi vás uvidíme v lepšom zdravotnom stave, hoc aj budúci rok. 

Keď už u nás budete:

✔️ Používajte dezinfekciu -  máme jej dosť!

✔️ Udržujte si od ostatných návštevníkov, ak s nimi nežijete v jednej domácnosti, primeraný odstup (tak 2 metre).

✔️ Keď budete od seba takto ďaleko, nepodávajte si ruky, ani sa zbytočne nebozkávajte. Skúste pästičky, lakťovky, pätičky, prípadne jogínsky či vulkánsky pozdrav zo Star Treku alebo si zakývajte. Kreativite sa medze nekladú.

✔️ Chráňte si horné dýchacie cesty (nos a ústa) rúškom, či inou vhodnou a funkčnou alternatívou počas celého festivalu, ak práve nekonzumujete jedlo či nápoje. 

⚠️ Ak sa u vás objavia príznaky akútneho respiračného ochorenia, je potrebné kontaktovať telefonicky svojho ošetrujúceho lekára, opustiť festivalový areál a informovať organizátorov. ⚠️

Pre viac info kontaktujte: soundgarden@soundgarden.sk

Vlado Čabák - 0948 101 341

Marek Pavlík - 0908 931 686 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite