Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

LeasePlan Slovakia: Pokutu z omeškania dodávky uhradíme, aj keď dodané vozidlá zodpovedajú špecifikácii

.sponzorované .promotion

Spoločnosť LeasePlan Slovakia, s. r. o., si je plne vedomá omeškania, ktoré vzniklo pri dodávke vozidiel ambulancií záchrannej zdravotnej služby pre Záchrannú zdravotnú službu Bratislava (ZZS BA) a Záchrannú službu Košice (ZS KE) a je pripravená znášať všetky zmluvné sankcie, ktoré jej plynú z omeškania. LeasePlan Slovakia ale odmieta všetky medializované informácie, podľa ktorých nie sú dodané vozidlá vhodné, respektíve, že nezodpovedajú špecifikácii, ktorá bola súčasťou súťažných dokumentov.

LeasePlan Slovakia: Pokutu z omeškania dodávky uhradíme, aj keď dodané vozidlá zodpovedajú špecifikácii

 „Naše stanovisko je od začiatku jednoznačné – uvedomujeme si meškanie v časti dodávky, ale zásadne odmietame akékoľvek špekulácie, podľa ktorých by nami dodané vozidlá nemali zodpovedať technickej špecifikácii, ktorá bola súčasťou výberového procesu. Naša spoločnosť má riadne podpísané a účinné zmluvy so ZZS BA a ZS KE a v súlade s týmito zmluvami budeme znášať aj sankcie, ktoré plynú z omeškania dodávky. Technická špecifikácia dodaných vozidiel ale bola a je plne v kompetencii obstarávateľa a naša spoločnosť ju žiadnym spôsobom nemohla a nemôže meniť“, uvádza sa v stanovisku spoločnosti. 

Firma zároveň deklaruje, že je pripravená v prípade jednotlivých prípadov subjektívnej nespokojnosti užívateľa hľadať spoločné riešenia pre obe zmluvné strany. Všetky dodané vozidlá sú homologizované ako špeciálne sanitné vozidlá Rýchlej zdravotnej pomoci, pričom z technických výkresov je zrejmé, že v dodaných vozidlách sa môže vzpriamiť osoba s výškou 185 cm. 

„Nie je možné dnes tvrdiť, že dodané vozidlá nezodpovedajú požiadavkám, pretože boli dodané presne podľa  špecifikácie definovanej obstarávateľom“, konštatuje LeasePlan Slovakia. Spoločnosť zároveň upozorňuje, že v súčasnosti nie je možné spochybňovať ani samotný výber dodávateľa, nakoľko záver procesu bol uskutočnený formou elektronickej aukcie. 

„V médiách sme zachytili špekulácie, ktoré sa opierajú o fakt, že naša víťazná ponuka bola iba o 53 eur nižšia, ako konkurenčná. Táto skutočnosť nie je ničím zvláštna, nakoľko išlo o elektronickú aukciu, kde prebieha najtvrdší konkurenčný boj. Práve elektronická aukcia je  zárukou transparentnosti, v ktorej vždy rozhodne najnižšia cena, pričom rozdiel môže byť častokrát aj oveľa nižší, ako 53 eur“, uvádza na záver stanoviska LeasePlan Slovakia.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite