Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Smart hodinky zažívajú svoje výslnie

.sponzorované .promotion

Súboj o tie najlepšie smart hodinky zvádzajú opäť známe mená. Giganti Samsung, Huawei, Xiaomi či Apple súperia o priazeň spotrebiteľov aj pri tomto type elektroniky, zabúdať by sa však nemalo ani na úspešné prevedenia z dielní Garmin a Fitbit. Aké sú najnovšie vlajkové lode tých najväčších hráčov na trhu a ktoré horúce novinky možno čo nevidieť očakávať v predaji?

Smart hodinky zažívajú svoje výslnie RoBird / Shutterstock.com Moderné technológie nám skvalitňujú život a dnešné verzie inteligentných hodiniek posúvajú limity. Už dávno to totiž nie je len o ukazovaní času či meraní srdcovej frekvencie.

vlastník inteligentných hodiniek získava nielen trendový kúsok, ale tešiť sa môže z miniatúrnej mašinky nadupanej inteligenciou. Mnoho smart funkcií a aplikácií dokáže viacerým jedincom uľahčiť ich každodennú rutinu a výrazne skvalitniť aj ich pohybové aktivity. Či už hľadáte elegantné spracovanie, športový typ či výhodné spojenie oboch týchto prevedení, dnešná ponuka vás vo výbere rozhodne nebude obmedzovať. Čo najlepšie teda predstavujú tie najnovšie modely?

súčasný nadštandard

Najnovšie modely v prevedení spoločnosti Samsung potvrdzujú, že ich produkty sú potvrdením kvality a disponujú nadštandardnou ponukou. Smart hodinky Samsung Galaxy Watch 46 mm SM-R800 nielenže vyzerajú veľmi dizajnovo, sú navyše aj neskutočne odolné. Tento model prešiel dôkladným testovaním, v otázke odolnosti tak spĺňa prísne vojenské štandardy. 

Verzia hodiniek Samsung Galaxy Watch Active 2 je zase síce stelesnením minimalizmu, napriek tomu sa smelo radí k jedným z tých najpopulárnejších. Dostupnosť širokej ponuky športových funkcií totiž oslovuje čoraz viac aktívnych ľudí. Tento model však nemožno radiť k tým športovým, svojím štýlovým spracovaním rozhodne patrí k dizajnovým kúskom.

Športové prevedenie smart hodiniek skvalitní aktívny životný štýl a sprehľadní každú pohybovú aktivitu. Breslavtsev Oleg / Shutterstock.comŠportové prevedenie smart hodiniek skvalitní aktívny životný štýl a sprehľadní každú pohybovú aktivitu.

V rámci tohto mesiaca by sa obľúbenci tejto značky mali dočkať aj príchodu novej generácie a čo nevidieť bude možné zakúpiť si aj verziu Samsung Galaxy Watch 3. Na výber bude z viacerých farebných prevedení a zavážiť môže aj rozdiel materiálu či veľkosti. Mnohé informácie sú však aj naďalej len dohadmi a na túto prelomovú novinku si budeme musieť ešte nejaký ten deň počkať. Jedno je však isté, titánová verzia prevýši očakávania.

večne aktívny displej

Ak by ste si zaspomínali na vôbec prvé smart hodinky, určite by jedným z kandidátov boli aj tie od spoločnosti Apple. Najnovšia generácia Apple Watch Series 5 opäť prevyšuje svojich predchodcov a prichádza s niečím, čo dokonca výrazne zatieňuje aj konkurenciu. Možnosť neustále zapnutej obrazovky vyzdvihuje tento model a rozhodne tým vzbudzuje záujem aj u samotných spotrebiteľov. 

Príjemným bonusom je aj zabudovaný kompas, monitorovanie aktivity srdca či batéria, ktorá má vydržať celý deň. Za nevýhody tohto prevedenia možno považovať vyššiu obstarávaciu cenu a kompatibilitu výlučne s produktmi z dielne značky Apple. Do istej miery je negatívom aj samotná výdrž, tá je o niečo menšia oproti svojmu predchodcovi. Táto vlajková loď sa nachádza na trhu už takmer rok, čo nevidieť sa dočkáme šiestej generácie. Kritika sa pri modeloch tejto značky zameriavala najmä na stále chýbajúce monitorovanie spánku, no s príchodom nového systému iOS 14 sa stáva toto negatívum minulosťou.

hráč, ktorý neustále prekvapuje

Solídnym hráčom na trhu sa stáva spoločnosť Xiaomi. Tá vo výrobe inteligentných hodiniek vyniká a jej snahou je priblížiť sa spotrebiteľovi výhodným pomerom ceny a kvality. Xiaomi smart hodinky sú pozoruhodné a často prevyšujú konkurenciu lákavou cenou, no nijako tým nestrácajú na svojej kvalite. Spoločnosť pod radom svojich značiek prichádza s takou širokou ponukou, v rámci ktorej si každý nájde svojho favorita. 

Či už to bude prémiový kúsok Amazfit T-Rex, dizajnové Amazfit Bip S alebo najlepší kandidát v rámci cenového ohodnotenia - Mi Band 4 či jeho novšia generácia, výber je len na vás. Nezabúdajte aj na kvalitné inteligentné hodinky Amazfit Verge či tie športové Amazfit Stratos. Zabudnúť by sa nemalo aj na novinku Xiaomi Haylou LS02, pričom kúpou tohto modelu získate slušnú verziu s 38 gramami a výdržou 20 dní.

Žijeme v modernej dobe plnej inovácií a pokrokov. Súčasné tisícročie rozhodne praje technologickým novinkám a príchod nových generácií inteligentných hodiniek to len potvrdzuje. Variácia spracovaní, široká funkcionalita či rozširovanie personalizácie. Tieto úpravy si neustále získavajú priazeň ako u nadšencov technológií, tak aj u módnych zástancov. Čo však u vás zaváži pri výbere? Bude to trendový dizajn, optimalizovaná funkcia, ktorú nikde inde nenájdete alebo rad vymožeností, čo prevýšia konkurenciu?

Či už hľadáte tie športové, minimalistické alebo súčasné „dizajnovky”, výber inteligentných hodiniek nemá hranice. Súčasné limity sa neustále posúvajú, berte tak pri kúpe ohľad na viacero kritérií. Jacob Lund / Shutterstock.comČi už hľadáte tie športové, minimalistické alebo súčasné „dizajnovky”, výber inteligentných hodiniek nemá hranice. Súčasné limity sa neustále posúvajú, berte tak pri kúpe ohľad na viacero kritérií. Jedno je isté, kým vaším favoritom môže byť novinka z dielne technologického impéria od Samsungu, iný sa môže kochať prelomovým typom od Xiaomi. Nájsť univerzálny model, čo bude vyhovovať viacerých spotrebiteľom, je priam nemožné, každý z nás má iné preferencie a typizuje rôzne funkcie. Táto rozmanitosť a premenlivosť vlastností pri jednotlivých hodinkách len potvrdzuje, že ich ponuka sa má stále kde posúvať. Kto vie, kam ďalej zájdu výrobcovia v priebehu novej dekády.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite