Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

DIGMIA – geekovská firma

.promotion

Keď sa ľudia pýtajú, čo to znamená, tak im predstavím: Homo sapiens geekness - Nadľahčený pohľad na firmu očami HR manažérky Lucie Komiňákovej.

predstavujem vám homo sapiens geekness – človek občas zhrbený,  technológiami zlákaný.  IT gramostnosť je prevažne vysoko nad priemerom „bežného“ Homo sapiens sapiens. Geekovská kultúra by sa dala opísať ako životno-pracovný priestor, kde každý jedinec je samostatný, dôležitý a chránený druh, ktorý má špecifické prednosti aj vady. Žijú technikou v čase pracovnom a  častokrát aj nepracovnom. 

ako sa manažujú? 

Istý múdry človek raz povedal manažovať geekov je ako pásť mačky. A tak sa stalo, že došlo historicky k významnému stretu manažérov a geekov a namiešal sa ten správny pomer pravidiel a slobody. Tento vzácny koktail dáva istotu v pravidlách, procesoch a zároveň  kreativitu a slobodu v pracovnej realizácii. Dôvera ide ruka v ruke so zodpovednosťou za zverený priestor. 

v akých priestoroch radi pracovne žijú?

Každá kancelária má iný „genius loci“. Ako si zútulniť kanceláriu je na každom obyvateľovi/dobyvateľovi tohto priestoru. Pogeekovštenie priestorov je  pestrá téma, ako aj ľudia, ktorí dané priestory obývajú. 

obliekanie

V danej kultúre je pravidlo, že je dôležité prísť do práce oblečený. Bežný odev, ktorý v dobe informačnej nosia na lovenia súčasných mamutov za počítačom sú pohodlné trička a rifle. V zimnom období nosia odev rezistentnejší chladnejším podmienkam a teda svetre, mikiny a ideálne s kapucňou. Trendom sú nápisy na tričkách. Geekovia sú senzitívni na spoločenské podnety hodné povšimnutia a tak nosia tričká s nadpismi, ktoré zaznamenávajú oslavy x-tého výročia výstavby metra v Bratislave alebo zdravou sebaláskou hlásajúce konštatácie –múdry som, pekný som, tato som. 

špecifiká

Etnologicky tento kmeň ešte nie je dobre zmapovaný, nakoľko žije na Zemi cca. 50-60 rokov. 

Vysoko kladný vzťah prejavujú ku káve.  Káva je jedným zo základných palivových prvkov, ktorá pomáha štartovať geekovské mozgy.

Okrem iného sú to ľudia mysliaci, pomáhajúci, cítiaci, tímoví a super kolegovia. Preto na záver odporúčame, aby sa tí, ktorí hľadajú svoj nový životno-pracovný priestor a majú radi linuxové systémy, u nás v DIGMII zastavili alebo nám napísali a radi sa s nimi porozprávame.

DIGMIA je slovenská firma, ktorá pôsobí na trhu už od roku 2006.  Zabezpečujeme pre klientov služby v oblasti dizajnu, prevádzky a správy IT infraštruktúry.

Našou najväčšou hodnotou sú naši ľudia, s ktorým dokážeme zvládnuť bežne ako i neštandardné výzvy.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite