Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prvá pomoc pri najčastejších problémoch s nefungujúcou tlačiarňou

.sponzorované .promotion

Tlačiareň odmieta plniť vaše pokyny a netlačí? To sa zvyčajne deje v najhoršom možnom čase - keď potrebujete urýchlene vytlačiť nejaký dôležitý dokument. Práve včera, riadne fungujúca tlačiareň náhle odmietne plniť svoje povinnosti a namiesto potrebného dokumentu vám vyhodí prázdne listy papiera?

Prvá pomoc pri najčastejších problémoch s nefungujúcou tlačiarňou shutterstock

takmer každý, kto pravidelne používa tlačiareň, čelí takýmto problémom s tlačou. Najrozsiahlejšou skupinou komplikácií sú rôzne chyby na vytlačenom obraze, na druhom mieste je to kompletný nedostatok tlače. Dôvody, prečo tlačiareň odmieta poslušnosť, môžu byť rôzne - od nesprávnych nastavení v operačnom systéme až po poruchu samotného zariadenia.

prečo tlačiareň netlačí?

Všetky dôvody, ktoré vedú k poruchám a úplnému zlyhaniu tlačového systému, sú najčastejšie rozdelené do troch veľkých skupín:

  • Problémy s inštaláciou a nastavením tlačového zariadenia v operačnom systéme;
  • Problémy s atramentovými kazetami alebo systémom nepretržitého zásobovania atramentom (CISS);
  • Problémy s hardvérom tlačiarne.

kvalitné tonery

Prvú skupinu problémov dokážete vyriešiť a diagnostikovať aj sami. S kazetami to môže byť už horšie, preto sa vždy odporúča kupovať len tie najkvalitnejšie tonery do tlačiarne

Posledný bod sa môže týkať klasických porúch, ako je zaseknutie papiera, poškodenie kábla a iné problémy, ktoré si už ale vyžadujú kontaktovanie servisu. 

Problémy s inštaláciou tlačiarne a funkciou tlačového systému v systéme Windows

Väčšina problémov s tlačovým systémom súvisiacim so softvérovou operáciou sa našťastie rieši veľmi jednoducho. Patrí medzi ne:

Chýbajúci ovládač tlačiarne v operačnom systéme alebo zlyhanie ovládača, ktorý si môžete vyhľadať aj online, prípade si ho stiahnuť z CD, ktoré by malo byť súčasťou každého balenia novej tlačiarne. 

Inštaláciu tlačiarne môže prekaziť aj jej nesprávne prepojenie alebo spárovanie s konkrétnym zariadením. Dnes sa to ale vďaka Wi-fi pripojeniu a aplikáciám v mobile stáva čoraz menej. 

iné dôvody, prečo sieťová tlačiareň netlačí

  • Port tlačiarne je na vzdialenom počítači zablokovaný;
  • Sieťová cesta k tlačiarni je nesprávna;
  • Nesprávne nastavenie možností zdieľania.

Ak chcete problémy tlačiarne oddeliť od problémov, ktoré sa vyskytli na počítači, skúste vytlačiť dokument z iného počítača alebo mobilného zariadenia. Ak je tlačiareň pripojená cez USB, pripojte ju, ak je to možné, bezdrôtovo a naopak. Vašou úlohou je zistiť, či funkcia tlače funguje aspoň niekde inde.

Po skontrolovaní, že zdroj zlyhania nie je v tlačovom zariadení, pozrite sa na správcu zariadenia v počítači. V časti nastavenia – zariadenia – tlačiareň a skenery by ste mali nájsť odpoveď na svoj problém. 

pozor na to, aké tonery si kupujete

Ideálne je, ak sú originálne a priamo od výrobcu tlačiarne. To však automaticky neznamená, že používanie tlače váš rodinný rozpočet ohrozí. V mnohých prípadoch a pri správnom výbere si dokážete vybrať tonery Canon aj v e-shope. 

Všímajte si pri nákupe konkrétne označenie, ktoré zaistí tú správnu kompatibilitu. Ak používate tlačiareň len zriedka a na domáce potreby, môže sa niekedy zaseknúť, pretože toner alebo atrament mohol zaschnúť. V niektorých prípadoch skomplikuje situáciu aj obyčajný výpadok prúdu alebo internetu. Nikdy to ale neriešte s horkou hlavou a dajte tlačiarni čas, aj keď ho práve nemusíte mať veľa. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite