Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo stráviť leto pod Donovalmi? Inšpirujte sa a zažite letnú dovolenku na Slovensku

.sponzorované .promotion

Za zážitkami a oddychom nemusíte cestovať do zahraničia. Aj naše malé Slovensko má čo ponúknuť.

Prečo stráviť leto pod Donovalmi? Inšpirujte sa a zažite letnú dovolenku na Slovensku

naša krajina síce nemá more ani svetoznáme rezorty, no sme si istí, že tráviť letnú dovolenku doma nemusí byť nuda. Pútavé atrakcie a zábavu pre celú rodinu nájdete napríklad na strednom Slovensku. V horskom Stredisku Donovaly si aj počas letnej sezóny na svoje prídu malí aj veľkí, priaznivci adrenalínových športov, ale aj milovníci vody a pokojného polihovania v horúcich bublinkách. Presvedčte sa sami.

habakuky

Netradičnú dedinku Habakuky tvoria domčeky v štýle ľudovo-fantazijnej architektúry ako vystrihnuté z rozprávok Pavla Dobšinského. O magickú atmosféru sa postarajú hrdinovia ľudových príbehov ako sú Popolvár alebo Loktibrada, ktoré vás budú svetom fantázie sprevádzať. Areál ponúka bohatý program vrátane ukážok ľudových remesiel, divadelných predstavení a ďalších atrakcií.

habakuky

donovalkovo

Viete, kde sa nachádza hlavné mesto detí? No predsa na Donovaloch. Donovalkovo ponúka 23 detských domčekov, medzi ktorými nájdete napríklad kino, nemocnicu, či rozprávkový domček pripomínajúci medovníkovú chalúpku, ale nechýba ani hasičská zbrojnica, autoservis a čerpacia stanica. Okrem budov a zariadenia majú deti k dispozícii aj kostýmy či dokonca vlastný elektrický automobil. Animátori z mestečka sú pripravení pomôcť im získať svoj prvý vodičák, natankovať či naučiť ich, čo robiť v prípade požiaru, ale aj veľa iného.

Donovalkovo

bobová dráha

Sedem skokov, jedenásť ostrých zákrut a dĺžka 900 metrov. To sú parametre jednej z najobľúbenejších atrakcií na Donovaloch – tobogánovej bobovej dráhy vo Fun aréne. Zviesť sa môžu naraz aj dve osoby a maximálnu rýchlosť, ktorú dosiahnu, je až 45 km/h. Ak by zábavy bolo stále málo, v areáli nájdete aj lanové centrum, lezeckú stenu, bungee trampolíny, detské lanové centrum či nafukovacie šmýkačky.

Park snow donovaly

paragliding

Paragliding je šport, ktorý vraj ak raz skúsite, tak si vás absolútne podmaní. Vyskúšať si ho môžete aj na Donovaloch na tandemovom padáku so skúseným inštruktorom, ktorý sa postará o vaše bezpečie, takže vy sa môžete sústrediť len na samotný zážitok a vychutnať si pohľad na malebnú krajinu z vtáčej perspektívy.

Ak však nie ste nadšencami adrenalínových športov, môžete sa vyviezť lanovkou na Novú Hoľu a užiť si pohľad na Veľkú Fatru, ale aj Nízke Tatry „s nohami na zemi“.

shutterstock

rezort Gothal

Ak pre váš rodinný výlet hľadáte pohodlné rodinné ubytovanie, vyskúšajte rezort Gothal, ktorý sa nachádza v Liptovskej Osade, kúsok pod Donovalmi. Náročný deň plný aktivít môžete zakončiť vo Vodnom svete s 25-metrovým plaveckým a relaxačným bazénom a wellnessom, ktorý ponúka 3 sauny a odpočinkovú miestnosť. Na svoje si prídu aj deti, ktoré sa do sýtosti môžu vyblázniť v detskom bazéne či na skákacom hrade s rôznymi šmýkačkami a lezeckými prekážkami. Z dediny je to na skok na turistiku po krásnej prírode či za atrakciami Liptova a stredného Slovenska.

gothal

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite