Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Založenie s.r.o. jednoducho a rýchlo — dá sa to vôbec?

.sponzorované .promotion

S.r.o. je jednou z najčastejších foriem podnikania na Slovensku. Je to pre mnoho výhod, ktoré táto právna forma ponúka. Pri rozhodovaní však od nej mnohých odrádza zložitosť jej založenia. Poradíme vám, ako si tento proces môžete zjednodušiť.

Založenie s.r.o. jednoducho a rýchlo — dá sa to vôbec?
Zakladanie s.r.o.

Zakladanie spoločnosti s ručením obmedzeným si vyžaduje splnenie všetkých legislatívnych podmienok. V praxi to znamená podstúpiť proces, ktorý trvá niekoľko týždňov. 

Ako prvé je potrebné vybrať obchodné meno, sídlo a predmet podnikania a vyhotoviť všetky zakladateľské dokumenty s náležitosťami, ktoré určuje zákon. Zakladateľské dokumenty musia byť podpísané overenými podpismi.

Ďalej nasleduje získanie živnostenského oprávnenia, splatenie základného imania v stanovenej výške  a zápis do obchodného registra. Po úspešnom zápise do obchodného registra sa budete musieť zaregistrovať na daňovom úrade pre daň príjmu alebo prípadne aj DPH. Zakladanie s.r.o. zavŕši aktivácia elektronickej schránky pre komunikáciu s úradmi verejnej správy.

Aj zložité sa môže stať jednoduchým

Mnohých podnikateľov odrádza od zakladania firmy zložitosť celého procesu a neznalosť súvisiacej legislatívy. V praxi to však nemusí byť problém. Zveriť zakladanie s.r.o. môžete aj do rúk  odborníkom, ktorí poskytujú služby založenia spoločností dlhodobo.

Na základe úvodnej konzultácie vám takáto firma pomôže pri výbere najvhodnejšej formy aj potrebných živnostenský oprávnení. Vypracuje za vás všetky dokumenty, postará sa o registráciu v obchodnom registri a všetky ostatné náležitosti. 

Zakladanie s.r.o. tak bude trvať oveľa kratšie. Jednorazový poplatok, ktorý za tieto služby zaplatíte, bude nižší ako suma poplatkov, ktoré by ste zaplatili, keby ste spoločnosť zakladali sami.

Skúste prenájom sídla

Ak nemáte vlastnú nehnuteľnosť pre sídlo firmy, môžete využiť aj ďalšiu službu, ktorú trh podnikateľom ponúka. Je ňou pohodlný prenájom virtuálneho sídla.

To poskytne vašej spoločnosti sídlo na lukratívnej adrese. Táto služba je výhodná pre začínajúcich podnikateľov alebo spoločnosti, ktoré pre svoju prevádzku nepotrebujú mať neustále k dispozícii kancelárske priestory.

Prenájom sídla vám zabezpečí tiež starostlivosť o došlú poštu vrátane jej online evidencie či SMS notifikácií. Môžete si objednať aj jej preposielanie. K dispozícii je tiež možnosť prenájmu zasadacej či konferenčnej miestnosti, komunikácia s úradmi a telefonické dohodnutie vašich obchodných stretnutí. 

Ako vidíte, celý proces založenia novej spoločnosti nemusí byť vôbec problém. Ak sa zveríte do rúk dobrým odborníkom, bude to pre vás zároveň pohodlné, lacnejšie a veľmi rýchle, čo sú tri dôležité veci, ktoré sa dnes v podnikaní veľmi cenia!

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite