Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

EIB a EXIMBANKA SR spája svoje sily s cieľom podporiť slovenské exportné spoločnosti

.sponzorované .promotion

EXIMBANKA SR (Exportno-importná banka Slovenskej republiky) podpísala úverovú zmluvu s EIB (Európskou investičnou bankou) v objeme 50 mil. EU. Táto historicky prvá spolupráca medzi EIB a EXIMBANKOU SR je určená na podporu segmentu malých a stredných podnikov (MSP) a stredne veľkých podnikov.

EIB a EXIMBANKA SR spája svoje sily s cieľom podporiť slovenské  exportné spoločnosti sita

európska investičná banka (EIB) poskytne EXIMBANKE SR 50 miliónov EUR na financovanie projektov na podporu exportne orientovaných malých a stredných podnikov na Slovensku. EXIMBANKA SR ako jediný priamy finančný nástroj štátu na podporu exportu týmto prispieva k napĺňaniu cieľov hospodárskej politiky  Vlády SR. 

Predsedníčka Rady banky a generálna riaditeľka EXIMBANKY SR Monika Kohútová uviedla: „Prostredníctvom úveru z EIB  budeme môcť podporovať exportné aktivity slovenských vývozcov z radov MSP a stredne veľkých  podnikov  zlepšením ich  prístupu k zvýhodneným podmienkam stredno a dlhodobého financovania. Táto príležitosť  umožní aj menším exportérom  realizáciu ich investičných zámerov na zahraničných trhoch, čo je aj v súlade so stratégiou EXIMBANKY SR. K dnešnému dňu evidujeme viacero obchodných projektov zo segmentu MSP a stredne veľkých spoločností, ktorí sa  môžu uchádzať o financovanie z EIB.

Podpredseda EIB Vazil Hudák poznamenal: "Financovanie segmentu MSP a stredne veľkých  podnikov    je veľmi blízke EIB. EXIMBANKA SR sa stane novým partnerom EIB a spoločne budeme podporovať MSP a stredne veľké podniky - kľúčových aktérov slovenskej ekonomiky z hľadiska zamestnanosti ako aj  hospodárskeho rastu.“

Touto transakciou banka EÚ zahajuje svoju spoluprácu s EXIMBANKOU SR. EIB týmto partnerstvom rozšíri doterajší počet už na osem finančných sprostredkovateľov na Slovensku, ktorí spolupracujú s EIB, čo je znakom dobre rozvinutej spolupráce medzi bankou EÚ a miestnymi bankami.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite