Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Príďte sa „zacykliť“ na TEDxTrenčín

.sponzorované .promotion

Piaty ročník konferencie TEDxTrenčín sa uskutoční v sobotu 29. septembra na Trenčianskom hrade. Aj tento rok prinesú organizátori divákom myšlienky hodné šírenia prostredníctvom zaujímavých rečníkov z oblastí vedy, umenia, vzdelávania či ekológie.

Príďte sa „zacykliť“ na TEDxTrenčín tedx

podujatie sa v Trenčíne uskutočňuje každý rok s inou témou. Tentokrát budú všetky vystúpenia poprepájané hlavnou témou Cyklus, ktorá sa bude objavovať počas celej konferencie. Okrem toho, TEDxTrenčín sa bude po prvýkrát niesť v duchu „zero waste“ – bez odpadu.

rozprávať sa bude aj o tabuizovaných témach

TEDxTrenčín vytvára priestor pre rečníkov, ktorých sa oplatí vidieť. Hovoriť sa bude o živote, komunikácii, prírode, ľudskom tele či umení. Medzi rečníkmi vystúpia Ivana Kohutková, riaditeľka Greenpeace Slovensko, ktorá sa ekológii a ochrane životného prostredia venuje celý život, známy slovenský podnikateľ a bloger, odborník na zdravú výživu, Dušan Plichta či Katarína Grichová z Lesoochranárskeho zoskupenia VLK, ktorá sa vo svojej práci zameriava na nelegálne činnosti v lesoch.

Piaty ročník konferencie prinesie aj tabuizované témy. O poruche príjmu potravy príde svoj životný príbeh porozprávať abstinujúca anorektička a bulimička Gabina Weissová a vplyv menštruačného cyklu nielen na ženy predstaví spisovateľka a zakladateľka projektu Cyklická žena, Dana-Sofie Šlancarová. Mená ďalších rečníkov budú postupne uverejňované na oficiálnom webe TEDxTrenčín.

tedx

piaty ročník TEDxTrenčín bude väčší a ekologickejší

Pristupovať k organizácii podujatia ekologicky sa organizátori snažili už od jeho vzniku. Minulý rok sa jedlo podávalo v skle a odpad mohli návštevníci vyhodiť do triedeného zberu. Tento rok, vzhľadom na čoraz väčší problém s odpadom po celom svete, sa budú usporiadatelia pasovať ešte s väčšou výzvou. Neformálna konferencia v Trenčíne sa uberá cestou „zero waste“ – cestou minimalizovania vzniknutého odpadu. PET fľaše či umelohmotný riad na tomto mieste nenájdete.

Zároveň sa o ekologickejšom spôsobe života dozvedia návštevníci aj počas prestávkových aktivít. Tie si diváci užijú medzi blokmi prednášok, kedy majú priestor na aktívny oddych a najmä spoznávanie nových ľudí. To všetko aj v spolupráci s občianskymi združeniami, ktoré sa venujú ochrane prírody a aplikovaniu princípov udržateľného spôsobu života.

Novinkou tohtoročného podujatia je aj navýšenie počtu návštevníkov, vďaka ktorému si jedinečnú atmosféru TEDxTrenčín na Trenčianskom hrade užije ešte viac ľudí.

lístky sú už v predaji

Príďte sa „zacykliť“, oddýchnuť si, načerpať nové poznatky a inšpirovať sa. Celodenný program so zaujímavými rečníkmi, umeleckými predstaveniami, zábavnými aktivitami a špičkovým jedlom stojí za to. Nezabudnite si včas zaobstarať vstupenky, ktoré sú v predaji od 5. septembra na www.tedxtrencin.sk.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite