Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Správne udržiavaná fasáda vydrží aj 30 rokov. Na čo si dať pozor?

.sponzorované .promotion

Väčšina ľudí pri obnovovaní fasády automaticky pomýšľa na zatepľovanie. Rodinný či bytový dom vďaka zatepleniu nielenže lepšie vyzerá, ale navyše aj ľahšie udržiava teplo. Zateplením obydlia by však starostlivosť oň končiť rozhodne nemala.

Správne udržiavaná fasáda vydrží aj 30 rokov. Na čo si dať pozor? sita

nestačí len vymeniť okná a zatepliť strechu, samotné zateplenie fasády je totiž zárukou úspor energie a tepelného komfortu. Keď sa totiž fasáda nezateplí, obvodová stena sa stane najchladnejšou plochou v interiéri, čo vedie k vzniku tepelných mostov. Plesne sú dôsledkom nesprávneho vetrania domu, ale taktiež nekvalitného zateplenia. Pri zatepľovaní treba myslieť na to, aby fasáda dýchala a správne sa v bytoch či domoch vetralo. Nie vždy však k tomu dochádza a na fasádach sa potom objavujú šedé, zelené, hnedé či čierne útvary. Farebné znehodnotenie fasád je spôsobené rastúcimi plesňami a ďalšími organizmami – riasami.

Pokiaľ ste si svoj bytový či rodinný dom zateplili, nemali by ste v žiadnom prípade zabúdať na jeho údržbu.

umývanie a náter fasády bytových domov

Životnosť fasády bez pravidelnej údržby je do 10 rokov, keď sa však o fasádu dobre staráte, zvyšuje sa jej životnosť až na 30 rokov. Investícia do zateplenia je veľká a za týmto účelom treba poriadne načrieť do peňaženky, preto mnoho bytových domov rieši zateplenie úverom. Keď po 5 až 10 rokoch zistíte, že zateplenie treba obnoviť, určite vás to aj preto nepoteší.

Bytové domy z betónu či panelov s tenkou omietkou sa po zateplení zrazu správajú inak. „Významným faktorem, který podporuje dlouhodobý a nerovnoměrný výskyt vlhkosti následovaný růstem organismů na fasádách, je skutečnost, že povrchová vrstva zateplené budovy není ani trochu (oproti stavbám nezatepleným) zahřívána v podzimních, zimních a jarních měsících teplem unikajícím z objektu. Ukazuje se, že čím silnější je vrstva izolace (nejčastěji extrudovaný polystyren), tím více je problémů s vlhkostí na povrchu fasády,“ uvádza sa na stránke plisne.com.

Vznikajúce plesne sa vetraním dostávajú aj do bytov a môžu spôsobiť zdravotné problémy.

O fasádu sa preto treba pravidelne starať jej umývaním a prípadne aj novým náterom.

čistenie fasád

Fasáda vášho bytového či rodinného domu môže vďaka údržbe vyzerať ako nová. Pracovníci z nej odstránia stopy po prachu, smogu či dyme. Spoločnosť Umyjemto sa špecializuje aj na odstraňovanie bakteriálnych mikroorganizmov, plesní, rias a podobných zelených nánosov na fasádach akéhokoľvek typu. Čistenie fasád vykonáva s ľahkosťou, šetrne a spoľahlivo.

Keďže pri práci nestavia odborne zaškolený a certifikovaný personál nákladné lešenia, ale pracuje s plošinami a výškovou technikou, odráža sa to aj na cene.

starostlivosť o fasádu

V rozmedzí 3 až 8 rokov by ste mali fasádu umyť a naimpregnovať, po 10 až 18 rokov je zas potrebný nový farebný náter. Spoločnosť Umyjemto napríklad používa na nátery fasád švajčiarske farby Kabe Farben. Tieto farby sú natoľko kvalitné, že vydržia plnofarebné až 10 rokov a majú 5-ročnú záruku na znovunapadnutie organickými nečistotami. Samotné čistenie fasády je so zárukou 5 rokov.

finančný aspekt

Nová zateplená fasáda či jej umytie? Netreba hovoriť, že údržba vyjde omnoho lacnejšie ako keby ste dali zatepliť dom nanovo. Umytie fasády vyjde na približne desatinu ceny zateplenia a nový náter asi na tretinu. Cenu však ovplyvňuje viacero aspektov – napríklad to, v akom stave sa fasáda nachádza, či to, aká je budova vysoká.

Možno si poviete, že umyť fasádu predsa nemôže byť také náročné, aby ste to nemohli urobiť svojpomocne. Ušetriť nejaké to euro je síce príjemné, na niektorých veciach sa však šetriť nevypláca. A to najmä nie vtedy, keď sú poruke profesionáli, akými sú ľudia zo spoločnosti Umyjemto. Tá je na trhu už sedem rokov a za ten čas umyla a natrela v Českej a Slovenskej republike už viac ako 800 domov, pričom okrem umývania a natierania fasád ponúka aj odstraňovanie graffiti zo stien bytových domov.

výhodná ponuka

Chcete, aby bol práve váš bytový dom vzorom krásy a upravenosti pre ostatných? Uznávaní odborníci na starostlivosť o fasády bytových domov zo spoločnosti Umyjemto, s. r. o., expandujú na Slovensko a všetkým obyvateľom bytových domov prinášajú jedinečnú promo akciu, ktorá sa nebude viackrát opakovať.

Profesionálne čistenie fasády od organického znečistenia, prachu, smogu a ďalších nečistôt, alebo kvalitné natretie fasády špičkovými švajčiarskymi náterovými farbami, oboje s obrovskou akčnou zľavou 20 %, môže získať aj váš bytový dom. Podmienky na získanie tejto neuveriteľnej akčnej zľavy nie sú náročné. Stačí iba, aby sa vaše bytové družstvo alebo spoločenstvo vlastníkov bytov prihlásilo a dohodlo na zákazke ako prvé. Prvý bytový dom v meste (v prípade väčších miest prvý dom v mestskej časti) berie všetko! (Kto príde druhý, musí sa už zmieriť so štandardnou – ale stále veľmi výhodnou – cenou.)

Nezmeškajte svoju šancu a ukážte všetkým, že vo vašom meste udáva trend kvalitného bývania práve váš dom! Navštívte webovú stránku firmy Umyjemto, kde nájdete všetky podrobnosti o tejto unikátnej akcii.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite