Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

II. ročník projektu Podpora lokálnych komunít má svojich víťazov!

.sponzorované .promotion

Nadácia COOP Jednota v spolupráci so svojimi partnermi realizovala už druhý ročník projektu Program podpory lokálnych komunít.

II. ročník projektu Podpora lokálnych komunít má svojich víťazov!

zámerom projektu je finančná podpora iniciatív smerujúcich ku zveľaďovaniu svojho okolia a následného zvýšenia spokojnosti s kvalitou života miestnych a regionálnych komunít. O pridelenie finančného grantu mohli žiadať orgány miestnej samosprávy, mimovládne organizácie a vzdelávacie inštitúcie.

Projekt s názvom Program podpory lokálnych komunít realizovala nadácia v spolupráci so svojimi partnermi po prvý raz v roku 2017.

„Družstevné podnikanie je založené na myšlienke vzájomnej pomoci. Družstvá od svojho vzniku plnili sociálnu funkciu, podporovali rozvoj kultúry, vzdelávania a sledovali verejnoprospešný záujem. To je pre nás inšpirácia a historické dedičstvo, na ktoré sme chceli nadviazať programom podpory lokálnych komunít. Umožnili sme tak ľuďom ovplyvniť spokojnosť s kvalitou  života  v mieste kde žijú“, povedal generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko Ján Bilinský. 

Cieľom projektu je podnecovať a podporovať rozvoj miestnych a regionálnych iniciatív a podpora účasti občanov na miestnom a regionálnom rozvoji formou drobných stavieb ako sú komunitné záhrady, altánky a prístrešky, ihriská, výsadbou zelene, budovaním turistických trás či propagáciou tradícií Slovenska a pod.

V období od 1. mája do 1. júna 2018 sa uskutočnilo hlasovanie v II. ročník projektu, v ktorom nadácia poskytla 25 projektom finančnú podporu v celkovej výške 146 000 eur. „Veríme, že víťazné projekty  prispejú k rozvoju obcí alebo miest a postupne  sa tak bude zvyšovať spokojnosť občanov  s kvalitou života,“ povedal Ján Bilinský.

Podrobné informácie o projekte nájdete na tomto linku.

ocenené projekty:

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite