Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyššie stravné dáva viac

.sponzorované .promotion

Zvýšenie cien potravín prinieslo zvýšenie stravného. Od 1. júna 2018 sa minimálna výška stravných lístkov mení na 3,60 €.

Vyššie stravné dáva viac

keďže ceny v reštauráciách a výdavky na stravu rástli, v zmysle fungujúceho mechanizmu indexu spotrebného koša a cestovných náhrad sa automaticky zdvihla výška stravného. 

Dňa 25. mája 2018 bolo zverejnené v Zbierke zákonov Opatrenie 148/2018 Z. z. Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky zo 16. mája 2018 o sumách stravného.

Nové opatrenie ustanovuje sumy stravného pre časové pásma nasledovne:

  • 4,80 € pre časové pásmo 5 až 12 hodín,
  • 7,10 € pre časové pásmo nad 12 hodín až 18 hodín,
  • 10,90 € pre časové pásmo nad 18 hodín.

Od týchto súm stravného sa automaticky odvíjajú aj gastrolístky a ich minimálna hodnota – tá predstavuje 75 % z výšky stravného pre prvé časové pásmo (teda 0,75 * 4,80 € = 3,60 €). Zamestnanci tak majú od 1. júna 2018 nárok na stravný lístok (papierový alebo elektronický) v hodnote minimálne 3,60 €. Od 1. 12. 2016 bola minimálna hodnota na úrovni 3,38 €.

tip pre zamestnávateľov

Stravný lístok, ak má vyššiu nominálnu hodnotu, predstavuje motivačný prvok, ktorý zamestnávatelia používajú v rámci benefitov. Slovenská spoločnosť DOXX - Stravné lístky pripravila pre firmy súťaž. Pri zvýšení nominálnej hodnoty stravných lístkov na úroveň aspoň 3,70 € môžu vyhrať konferenčné priestory luxusnom hoteli v hodnote 1 000 €.

porovnanie 

Pri zvažovaní, o koľko zvýšiť hodnotu stravných lístkov zamestnancom, pomôže jednoduchá kalkulačka. Vyčísľuje, koľko firma ušetrí na odvodoch, ak zvýši hodnotu gastrolístkov.

slovenské stravovanie a odmeňovanie

Spoločnosť DOXX - Stravné lístky je 100 % slovenská, sídli v blízkosti nádhernej Malej Fatry. Takmer 20 rokov sa venuje stravovaniu a odmeňovaniu zamestnancov. Stará sa o firmy, živnostníkov, reštaurácie a prevádzky. Inovuje, zjednodušuje. Neustále ponúka množstvo výhod. Viac informácii nájdete na www.doxxlistky.sk.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite