Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Venezuela: krajina krásnych žien, dychberúcej prírody a jedinečného rumu

.sponzorované .promotion

Venezuela je krajina, do ktorej tajov sa oplatí ponoriť. Prečo sa oplatí navštíviť práve túto juhoamerickú krajinu?

Venezuela: krajina krásnych žien, dychberúcej prírody a jedinečného rumu

krajina krásnych žien, dychberúcej prírody a jedinečného rumu vás zaručene očarí.

venezuela a krásne ženy

Povesť krajiny krásnych žien získala Venezuela vďaka úspechom Venezuelčaniek na svetových súťažiach krásy. Miss Universe sa vysiela už od roku 1952. Za tieto roky predstaviteľky Venezuely vyhrali až 7-krát. V rokoch 2008 a 2009 to bolo dokonca dvakrát za sebou.

Venezuela si týmito výhrami vyslúžila aj zápis do Guinessovej knihy rekordov. Je tak jedinou krajinou, ktorej ženy toľkokrát úspešne vyhrali titul Miss Universe.

Takisto na medzinárodnej súťaži krásy Miss World získali reprezentantky Venezuely 6 víťazných titulov. Vo Venezuele majú vlastný program, Miss Venezuela, ktorý je jedným z najpopulárnejších v celej krajine.

dychberúca príroda

Venezuela sa nachádza na severe Južnej Ameriky, pri Karibskom mori v Atlantickom oceáne. S množstvom menších a väčších ostrovov, ktoré k nej patria, má poväčšine rovinatý charakter. Na severozápade a juhovýchode sa týčia pohoria. Najvyšší bod je Pico Bolívar, ktorý má cez 5000 metrov n. m.

Svetový rekord sa netýka len krásnych Venezuelčaniek. Práve vo Venezuele sa nachádza Angelov vodopád. Tento najvyšší vodopád sveta dosahuje dychberúcu výšku až 979 metrov.

Celkovo je Venezuela krajinou bohatou na minerálne a energetické zdroje a rovnako aj na rôznorodé druhy rastlín a živočíchov. Je hlavným výrobcom a vývozcom nerastov ako bauxit, uhlie, zlato, železná ruda, meď, olovo, zinok, či diamanty. Najdôležitejším zdrojom krajiny je ropa.

Vo Venezuele máte možnosť naraziť vo voľnej prírode na jaguáre, opice, medvede, jelene a rôzne druhy vtákov, napríklad plameniaky a volavky. Z plazov sa vo Venezuele nachádzajú krokodíly a veľké hady ako napríklad anakondy. Exotického zverstva je tu viac než dosť.

jedinečný rum z Venezuely

Okrem iného sa Venezuela môže pýšiť aj veľmi lahodným rumom. V spoločnosti Destilerias Unidas sa vyrábajú jedinečné rumy značky Diplomatico. Radia sa medzi vysoko kvalitné juhoamerické rumy. Sú držiteľom ocenenia Best of Category na medzinárodnej súťaži na Floride. Získali ju v kategórii rumov zrejúcich 9 až 15 rokov.

Spoločnosť vyrábajúca rumy Diplomatico poskytuje viac ako 700 Venezuelčanom pracovné miesta. Je uznávaná za svoje enviromentálne povedomie. Recykluje 100 percent svojho pevného odpadu a rozvíja podnikovú iniciatívu za čistenie pláží. 

Rumy Diplomatico sa vyrábajú z cukrovej trstiny a melasy. Ich kvalitu oceníte hneď po prvom ochutnaní tohto kvalitného rumu. 

Ak s Diplomaticom nemáte skúsenosť, ochutnajte napríklad rum Diplomatico Reserva Exclusiva. Ide o tmavo-medený 12-ročný rum, ktorý cítiť po vanilke a banánovom koláči. S chuťou po ríbezľovom pyré, karamele, čiernom korení či melase predstavujú rum, ktorý má jednu z najkomplexnejších chutí.

Takisto pri rume Diplomatico Mantuano oceníte jeho kvalitu a originálnu chuť. Ide o novšiu verziu populárnej edície Diplomatico Reserva 8 Y.O. Doba zrenia tohto rumu je až 8 rokov, a to v sudoch z amerického duba. Má tmavozlatú farbu a voní po sušených slivkách. Po ochutnaní ucítite takisto jemné náznaky vanilky a tropického ovocia. V roku 2017 vyhral Medzinárodnú súťaž destilátov v San Francisco.

Venezuela je po mnohých stránkach krajinou, ktorú sa oplatí navštíviť. Krásna príroda, kvalitný rum a nádherné ženy je len zlomok toho, čo vám vie ponúknuť. 

Tip: Ak vás Venezuela zaujala a chceli by ste ju navštíviť, tu je prehľad užitočných informácii.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite