Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

10 zaujímavostí o Fuji – Prečo je bicykel lepší, ako hora?

.patrik Hudak .promotion

Nie je hora ako hora a bicykel ako bicykel.

10 zaujímavostí o Fuji –  Prečo je bicykel lepší, ako hora?

1. Rôznorodosť. Hora Fuji je iba jedna a nesadne každému. Bicykle Fuji sú cestné, horské, mestské, elektrické a detské – čiže pre každého.

2. Dostupnosť. Hora Fuji sa dá zdolať iba od júla do začiatku septembra. Na bicykel Fuji viete nasadnúť, kedy sa vám len zachce (bicykel je celoročný dopravný prostriedok, v zime sa treba poriadne obliecť).

3. História erupcií. Hora Fuji je aktívna sopka, s poslednou erupciou pred cca 300 rokmi. Pri bicykloch Fuji sa nemusíte báť, že vám vybuchnú pod zadkom, najmä ak nezanedbáte servis (napr. u pecobikes). Ich posledná erupcia je z roku 2014, keď ich bicykel Fuji Altamira vyhral etapu na Tour de France.

4. Diskriminácia žien. Hora Fuji bola pre ženy zatvorená až do začiatku 20. storočia. Bicykle ako také boli jedným z hnacích motorov emancipácie a feminizmu v histórii a nerozlišujú, ktoré pohlavie na nich jazdí. Bicykle Fuji nie sú výnimkou, vznikli v roku 1899.

5. Popularita. Hora Fuji je najpopulárnejšou atrakciou Japonska, s viac ako 300tis. návštevníkmi ročne. S bicyklami však v popularite prehráva, tých už je celosvetovo viac ako 2 miliardy. Koľko z nich môže byť bicyklov Fuji?

6. Nebezpečenstvo. Hora Fuji je mimo sezóny nebezpečná rovnako ako Himaláje. Bicykle Fuji sú tak nebezpečné ako ich jazdci, takže je to na vás. Všetky potrebné bezpečnostné prvky ako prilby, svetlá a podobne, môžete nájsť tu.

7. Mobilita. Hora Fuji je len jedna a ak nie ste Mohamed, tak je malá šanca, že príde za vami. Bicykle Fuji si môžete kúpiť aj viaceré a môžete na nich jazdiť kdekoľvek na svete. 

8. Symbol. Hora Fuji je symbolom Japonska. Bicykle Fuji majú v logu horu Fuji. A bicykel je symbolom pokroku. A preto bicykel do každej domácnosti!

9. Cesty. Na horu Fuji sa dá dostať 4 rôznymi značenými cestami. Bicykle Fuji vás dostanú kamkoľvek a kadekoľvek, napr. tento gravel/adventure bike, ktorý je dokonalým obojživelníkom (Fuji Jari sa už nevie dočkať začiatku jari).  

10. Múdry zdolá horu Fuji raz v živote, iba blázon na ňu ide druhýkrát. Múdry skúsi bicykle Fuji raz v živote a potom na nich jazdiť neprestáva. 

Tento článok vám priniesol Pecobikes, eshop a cykloservis, jeden z predajcov bicyklov značky Fuji na Slovensku.

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite