Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Retro obývačka: ako ju zariadiť, aby zostala stále moderná

.sponzorované .promotion

Žiadne staré časy. Retro nábytok využíva osvedčený dizajn, takže je stále trendy. Platí ale, že menej býva viac.

Retro obývačka: ako ju zariadiť, aby zostala stále moderná sita

s výraznou sedacou súpravou v obývačke premýšľajte, ako ju doplniť univerzálnejšími kúskami. „Knižnica alebo odkladací stolček zapadnú do viacerých štýlov. Takže ich využijete, aj keby vás retro prestalo baviť,“ pripomína Lucka z vyhľadávača nábytku Favi.sk.

posedenie s gombičkami

Retro štýl poznáte na prvý pohľad. Všetko totiž začína sedacou súpravou. Vyzerá útulne a pohodlne, zaoblené opierky často zdobia gombíky. Opierky na ruky bývajú spojené so sedacou časťou, takže spredu vidno tvar U. Ak ale máte radi pravidelné tvary, zapáčia sa vám oddelené obdĺžnikové epedy.

sita

Aby retro štýl nepôsobil ťažkopádne, vyberte pohovku na nožičkách. Do priestoru tak dostanete vzdušnosť. Navyše sa potom pod sedačkou dobre upratuje.

vyvážený interiér

Výrazný retro nábytok nakupujte s rozmyslom. Sedačka, knižnica i stolček v retro štýle by interiér príliš zahltili. A vy by ste sa cítili ako v múzeu.

Hrajte sa preto radšej s kontrastmi, aby vynikol jeden výrazný retro kúsok. Drobná sedacia súprava bude vypadať ešte menšia, ak ju postavíte vedľa obrovskej knižnice. Priestorná pohovka ale upúta pozornosť, ak ju dopĺňa menší odkladací stolík.

sita

„Pri výbere sedacej súpravy nespoliehajte na to, že ju nájdete hneď v prvom obchode. Hľadajte vo viacerých predajniach, aby ste objavili ten pravý kúsok. Je tiež pravdepodobnejšie, že natrafíte na lepšiu cenu alebo zľavu,“ radí Lucka z Favi.sk.

univerzálne kúsky, ktoré budú slúžiť večnosť

Aby dostala retro obývačka moderný nádych, dajte do nej odkladacie stolíky na troch nohách. Tento trendy kúsok môžete kedykoľvek premiestniť inam. Kovové stolíky oživia napríklad aj škandinávsky alebo industriálny interiér. „Skvelo vyzerá kovový kôš s odklápacou drevenou doskou. Vznikne extra úložný priestor alebo originálne miesto na izbovú rastlinu,“ odporúča Lucka z Favi.sk.

Pri nákupe myslite na praktickú stránku veci. Napríklad otvorená retro knižnica sa dá využiť namiesto priečky. Rozdelí totiž priestor do viacerých zón – obývačku od pracovne alebo od kuchyne. Retro knižnici ale svedčí, aj keď je normálne opretá o stenu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite