Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Haydu a Pomajbo spolu na Mesiaci

.sponzorované .promotion

Herci Karin Haydu a Roman Pomajbo si spolu zahrajú v novej komédii Viliama Klimáčka KOZMONAUTI (my bike is my life), inšpirovanej víťazným románom autora Námestie kozmonautov. Komédiu o stratených ideáloch mladosti, v Klimáčkovej réžii, uvedie divadlo GUnaGU v stredu 21.júna.

Haydu a Pomajbo spolu na Mesiaci Ctibor Bachratý

hlavný hrdina sa po sedemnástich rokoch vracia do rodného mesta. Cestou takmer zrazí muža, ktorý mu vletí na bicykli pod auto. Je to jeho kamarát z detstva, ktorý si zarába na život fingovanými zrážkami s autami. Šoféri radi zaplatia cash, len aby nemali opletačky s políciou. Kamaráti spomínajú na mladosť, na svoju vášeň ku kozmonautike, na let prvého človeka na Mesiac – až kým im do života nevstúpia ženy: tajomná Inge a mladá čašníčka Jana...

S Karin Haydu a Romanom Pomajbom si v Kozmonautoch zahrajú aj Martin Meľo a študentka VŠMU Natália Germani. Hra bola inšpirovaná románom Viliama Klimáčka „Námestie kozmonautov“, ktorý vyhral hlavnú cenu v literárnom súbehu Román 2006. 

Bonusom pre divákov, ktorí dobrovoľne ostanú, je po skončení predstavenia pätnásťminútové pásmo legendárnej poézie Edgara Lee Mastersa „Spoonriverská antológia“ - vtipné aj smutné epitafy o mužoch a ženách a ich láske a nenávisti.

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite