Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gorila.sk odporúča: Najlepšie reportážne knihy

.sponzorované .promotion

Inšpirujte sa výberom najlepších reportážnych kníh v slovenskom preklade.

Gorila.sk odporúča: Najlepšie reportážne knihy gorila.sk

Vrah z mesta marhúľ (Witold Szablowski)

reportáže z Turecka

Kto je Ali Aǧca, ktorý v roku 1981 spáchal atentát na pápeža Jána Pavla II.? Ako to vyzeralo v roku 2013 pri protestoch proti zrušeniu istanbulského parku Gezi, ktoré prerástli do obrovských protivládnych demonštrácií? Odpovede aj na tieto otázky nájdete v knihe od Witolda Szabłowského. Kniha Vrah z mesta marhúľ je súborom reportáží o ľuďoch, ktorí žijú obyčajný život medzi politikou a náboženstvom. Reportáže o súčasnom aj minulom Turecku vám umožnia nazrieť do diametrálne odlišného sveta, ktorý reprezentuje obrovská krajina akou je Turecko.

Černobyľská modlitba - Kronika budúcnosti (Svetlana Alexijevič)

reportáž o jadrovej apokalypse

Lauréatka Nobelovej ceny za literatúru Svetlana Alexijevič brilantným spôsobom spracovala tému jadrovej apokalypsy, ktorú v novodobých dejinách reprezentuje tragédia v Černobyle. Ako sa zmenil život bývalým zamestnancom? Dokážu sa aj po dvadsiatich rokoch vyrovnať s černobyľským príbehom? Kniha Černobyľská modlitba – Kronika budúcnosti sa stala jednou z najsilnejších tém, ktorú vo svojej tvorbe spracovala nenapodobiteľná Svetlana Alexijevič.

Všetci mocní Kremľa (Michail Zygar)

reportáže z Ruska

Kniha Všetci mocní Kremľa od ruského novinára Michaila Zygara prináša analýzu na opakujúce otázky okolo Kremľa a Putina. Výrazný prvok, s ktorým sa stretávame v knihe sú otázky pre mocných a najmocnejších. Z informácií z prvej ruky komponuje obraz premeny, ktorou počas „putinovskej“ éry prešla nielen ruská spoločnosť, ale aj samotný neobmedzený vládca Vladimir Vladimirovič Putin. Ako sa z niekdajšieho reformátora stal nepriateľ Západu a majster propagandy? A kam to celé smeruje?

Vitajte v raji (Jannie Dielemans)

reportáž o dovolenkovom biznise

Dokonalá dovolenka, exotický zážitok, objavovanie neznámeho. A na druhej strane ukrutná bieda, vykorisťovanie, likvidácia životného prostredia. Čo spája tieto dva odlišné svety? Dovolenkový biznis, honba za oddychom a dobrodružstvom. Vitajte v raji, kde je všetko zarátané v cene, all inclusive, romantická pláž so sklonenou palmou aj život v chudobe, pred ktorým si však ľahko môžete zavrieť oči. Jennie Dielemans sa rozhodla nezavrieť oči. V knihe Vitajte v raji nemilosrdne demaskuje fungovanie dovolenkového biznisu.

Americký cisár (Martin Pollack)

reportáž o utečeneckej kríze

Kríza v spoločnosti, spoločnosť v kríze? Pochopiť príčiny a dôvody utečeneckej krízy môžete nájsť v knihe Americký cisár. Autor knihy Martin Pollack sa na základe historických súvislostí – úteku ľudí z Halíča, Spiša a Bukoviny za čias Rakúsko-Uhorska do vytúženej Ameriky, snaží vysvetliť podstatu a chápanie ľudí za novým začiatkom. Kniha Americký cisár presne a do hĺbky popisuje nástroje a fungovanie obchodu, v ktorom obyčajný človek hrá iba úlohu oklamaného a okradnutého.

Knihy za zvýhodnenú cenu nájdete v ponuke Gorila.sk.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite