Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Gorila.sk odporúča: Knižné trilery, ktoré ste ešte nečítali

.sponzorované .promotion

Ak pri čítaní dávate prednosť knihám, pri ktorých tuhne krv v žilách, zoznámte sa s týmito knižnými novinkami.

Gorila.sk odporúča: Knižné trilery, ktoré ste ešte nečítali Pressfoto/Gorila

smäd (Jo Nesbo)

Harry Hole je späť a hoci po tragických udalostiach z Polície návrat do jej radov neplánoval, nevybavené účty ho prinútia ešte raz si pripnúť odznak. V uliciach Osla totiž vyčíňa nový vrah, ktorý sa zameriava na ženy zo sexzoznamky Tinder. Keď sa nájde mŕtvola jednej z nich, stopy na jej tele poukazujú na obzvlášť nebezpečného protivníka Polície, ktorá je už tak pod silným tlakom médií, aby vraha čo najskôr zastavila.

čierna vdova (Daniel Silva)

Strhujúca novinka Čierna vdova so špiónom Gabrielom Allonom má síce 400 strán, ale napínavý dej vám nedovolí knihu odložiť a spiknutie za bombovým útokom v Paríži rozlusknete v priebehu jedného večera. Šestnásty román s Allonom nejaví žiadne známky vyčerpania, práve naopak, Silva je vo vrcholnej forme a zahraniční recenzenti zhodne tvrdia, že nás čaká autorov najlepší triler.

krvavá hmla (Mark Roberts)

Napínavý triler s rýchlym spádom, pri čítaní ktorého sa vám rozpumpuje srdce a zovrie krv. Takto možno označiť novinku Marka Robertsa, Krvavá hmla, z novej série o detektívke Eve Clayovej, dej ktorej začína poriadne prudko. Prípad zmasakrovanej šesťčlennej rodiny, ktorej telá vrah naaranžoval do obrazca napovedá, že sa nebude jednať o typickú vraždu. Vrah sa predvádza a k Eve má bližšie než si spočiatku detektívka uvedomuje.

živica (Ane Riel)

Najlepší debut dánskej autorky, ktorá získala ocenenie Severské krimi roku 2016. Temný, v miestach až krutý príbeh Živica odkrýva príbeh otca rodiny žijúceho v izolácii na malom ostrove. Nevyspytateľné udalosti, s ktorými sa budete zoznamovať pri čítaní jednotlivých kapitol vám postupne vytvoria mozaiku príčiny, s ktorými by ste nerátali.

diabolské hry (Angela Marsonsová)

Nový prípad detektívky Kim Stone začína nájdením tela zohaveného sexuálneho násilníka. S rozbiehajúcim sa vyšetrovaním začína vychádzať najavo, že vyčíňanie vraha je akýmsi sociopatickým experimentom a jeho pôvodca pozná každú slabosť Kim. Každý jej ďalší krok by tak mohol byť aj jej posledným. Z pôvodného vyšetrovania sa tak stáva až príliš osobný lov, v ktorom proti sebe stoja vo svojom obore rovnako schopní súperi.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite