Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mamičky si zaslúžia viac!

.sponzorované .promotion

Na Slovensku vznikol zaujímavý projekt s krásnou myšlienkou na podporu slovenských rodín vrátane slobodných matiek a otcov. Projekt sľubuje pomoc nielen materiálneho charakteru.

Mamičky si zaslúžia viac!

aj tá najmenšia pomoc môže pre niekoho znamenať ten najväčší dar!” Myšlienka, ktorá sa stala základným pilierom nového projektu na podporu slovenských rodín. Prinášame Vám exkluzívny rozhovor s pánom Kurucom, v ktorom sa o projekte dozviete najdôležitejšie informácie.

prečo vznikol projekt „Mamičky si zaslúžia viac”?

Na úvod si musíme otvorene povedať, že situácia na Slovensku je veľmi kritická. Demografická krivka vykazuje znepokojivé hodnoty a slovenský národ je na najlepšej ceste stať sa vo vlastnom štáte menšinou. Bohužiaľ, štát si neuvedomuje, že práve slovenské matky sú základným pilierom našej spoločnosti a vinou prijatých zákonov a nefunkčného sociálneho systému vytvára nestabilné prostredie mladým rodinám a mamičkám. Rodičovský príspevok je na hranici únosnosti a podpora pre mladé rodiny je takmer nulová. Je veľmi smutné konštatovať, že práve rodičovský príspevok je v mnohých rodinách, najmä u slobodných mamičiek, jediným príjmom. Každý človek chce dať svojmu dieťaťu to najlepšie a asi neexistuje horší pocit v živote rodiča, ako situácia, keď si to nemôže dovoliť. Preto chceme aktívne pomáhať slušným slovenským rodinám formou materiálnej a potravinovej pomoci, ale i formou spoločnej komunity. Projekt „Mamičky si zaslúžia viac” má ľudí spájať a vytvoriť komunitu založenú na vzájomnej pomoci. Aktuálne nadväzujeme spoluprácu aj s komunitou slovenských mamičiek v zahraničí.

čo je hlavným cieľom projektu a akým spôsobom chcete pomáhať rodinám?

Naším cieľom je vytvoriť komunitu založenú na vzájomnej pomoci. Budovať silné priateľstvá, utužovať vzťahy v rodinách a zosilniť puto medzi rodičom a dieťaťom. Pomáhať sociálne slabším rodinám, slobodným mamičkám a otcom, ktorí sa často pre zle nastavený sociálny systém ocitli v nezávideniahodnej situácii a každý mesiac musia riešiť existenčné problémy. Chceme adaptovať tieto rodiny do komunity, v ktorej pocítia oporu, vedomie, že niekam patria a opäť získajú pocit dôležitosti. Naším cieľom je vytvárať bezplatné udalosti, semináre s odborníkmi (laktačné, výživové, fyzioterapeutické poradenstvo, právnu pomoc…), spoločenské akcie a výlety pre rodiny s deťmi.

prečo chcete sociálne slabšie rodiny adaptovať do komunity?

Rodiny zo sociálne slabšieho prostredia nemajú dostatočné možnosti na plnohodnotný spoločenský život a kultúrne vyžitie. Z absolvovaných stretnutí môžem potvrdiť, že mnoho slovenských rodín musí každé euro otočiť aj trikrát, ale osobne som veľmi rád, že v slušných slovenských rodinách sú prioritou deti. Bohužiaľ, tieto rodiny, a najmä deti z týchto rodín, len veľmi ťažko nadväzujú plnohodnotné priateľstvá, pretože sú často vystavované diskriminácii a posmechu. Táto skutočnosť môže silno narušiť zdravý psychologický vývin dieťaťa. Preto je veľmi dôležité adaptovať tieto rodiny do prostredia, kde sa nebudú vnímať ekonomické rozdiely a kde budú schopní budovať skutočné priateľstvá založené na vzájomnej pomoci.

vo vašich vyjadreniach často používate pojem slušná slovenská rodina. Viete to vysvetliť?

Každý človek má slobodnú vôľu a môže si zvoliť spôsob svojho života. Je teda na každom z nás, akú životnú cestu si zvolíme. Môžemežiť slušne, plniť si svoje povinnosti voči štátu, starať sa o svoje deti a vychovávať ich v súlade s dobrými mravmi. Je veľmi smutné, že práve takéto rodiny musia doplácať na neprispôsobivých občanov, ktorí svojím protiprávnym konaním a zneužívaním sociálneho systému ochudobňujú poctivé rodiny.

kto sa môže do projektu zapojiť?

Do projektu sa môže zapojiť každý, pričom minimálna miera pomoci neexistuje. Sú rodiny, ktoré budú vďačné aj za balík múky či kus oblečenia pre svoje dieťa. Darcov budeme priebežne zverejňovať na našej webovej stránke.

akou formou vás môžu kontaktovať?

Všetky kontaktné informácie sú zverejnené na webovej stránke. Samozrejme, sme aj na sociálnych sieťach, kde sa aktuálne prostredníctvom „Facebook Groups” buduje komunita. Budeme vďační, ak sa pridáte do skupiny a pozvete aj vašich priateľov. Tým bude projekt schopný dostať sa k ľudom, ktorí naozaj potrebujú pomoc.

Projekt „Mamičky si zaslúžia viac” nájdete na:

WEB: www.viacmamickam.com

FB GROUP: https://www.facebook.com/groups/249756888796889/

FB PAGES: https://www.facebook.com/mamickySK/

EMAIL: info@viacmamickam.com

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite