Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hitom finančných trendov je online hypotéka

.sponzorované .promotion

Ľudia čoraz viac vyhľadávajú a nakupujú bankové služby cez internet. Už to nie sú len bežné účty a spotrebiteľské pôžičky, ale aj hypotéky.

Hitom finančných trendov je online hypotéka ČSOB

zaujímavý prieskum priniesla americká firma Novantas. Na vzorke viac ako tritisíc amerických spotrebiteľov zistila, že väčšina z nich si hypotéku vybrala na internete a mnohí o ňu aj požiadali cez online formulár. Táto možnosť už dorazila aj na Slovensko.

digitálne možnosti šetria čas

Nákupy finančných produktov cez internet pripomínajú zlatú horúčku. Len v roku 2012 takto nakupovalo až 88,5 milióna Američanov, informuje spoločnosť Javelin Strategy& Research. O európskych spotrebiteľoch zatiaľ podobné údaje chýbajú, ale dá sa predpokladať, že trend je rovnaký, keďže USA je v digitálnych technológiách vždy o niečo popredu.

Online spotrebitelia sú väčšinou zaneprázdnení ľudia, ktorí v snahe ušetriť čas vybavujú väčšinu vecí na internete. Je to praktické, rýchle a hlavne pohodlné. Pri finančných produktoch navyše oceňujú možnosť pokojne si sadnúť a starostlivo premyslieť všetky dôležité detaily. V kamennej pobočke sa predsa len ťažšie sústredí.

Z prieskumu spoločnosti Novantas vyplýva, že viac ako 60 percent spotrebiteľov si vybralo hypotéku cez internet. Doteraz sa pritom toto dôležité finančné rozhodnutie spájalo takmer výlučne s návštevou banky. Časy sa však menia a klienti si banku čoraz viac vyberajú aj podľa kvality online služieb.

Za všetko hovorí ďalší zaujímavý údaj z prieskumu – za posledné tri roky sa päťnásobne zvýšil počet elektronických žiadostí o zriadenie bežného účtu odoslaných z mobilu.

ČSOB

prvá na Slovensku

Online hypotéka je v zahraničí už pomerne bežná vec, ale Slovensko zatiaľ v tomto smere zaostávalo. Ako prvá prelomila ľady ČSOB, ktorá ako moderná banka ponúka možnosť požiadať o poskytnutie hypotekárneho úveru čisto online. Žiadosť môžete podpísať elektronickým podpisom a nemusíte strácať čas behaním po bankových pobočkách.

Online spotrebiteľ nestratí ani možnosť porozprávať sa o podmienkach svojho úveru osobne a spýtať sa na všetky detaily. Bankový pracovník ho totiž po odoslaní elektronickej žiadosti telefonicky kontaktuje. Je to pohodlné pre obe strany.

ČSOB ponúka výhodný úrok od 1,5 % ročne všetkým klientom klientom. Nespornou výhodou je aj možnosť bezplatných mimoriadnych splátok, prípadne celého splatenia hypotéky a klient neminie ani cent za spracovanie úveru. Na záver mu už zostáva len vybrať si najbližšiu pobočku ČSOB a dohodnúť si krátku návštevu, aby mohol zmluvu o hypotéke podpísať. Také jednoduché a trendy to nikdy nebolo.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite