Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Laserové svetlá BMW na Globsec 2016

.sponzorované .promotion

Minister Miroslav Lajčák prevzal flotilu BMW s najnovšími technológiami pre zabezpečenie mobility hostí medzinárodnej bezpečnostnej konferencie Globsec 2016.

Laserové svetlá BMW na Globsec 2016

jedenásty ročník konferencie GLOBSEC 2016 sa bude konať v Bratislave od piatku do nedele. Hostia sa budú prepravovať flotilou reprezentatívnych limuzín BMW radu 7.

Symbolický kľúč od šestnástich automobilov prevzal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák v spoločnosti organizátorov tohto medzinárodného stretnutia. "Som rád, že na takom významnom a prestížnom podujatí ako je GLOBSEC sa podieľa aj súkromný sektor - zapožičanie automobilov pre delegátov nielen odľahčí rozpočet na organizáciu podujatia, ale prispeje aj k jeho reprezentatívnosti a bezpečnosti prepravovaných účastníkov," vyhlásil pri preberaní limuzín Miroslav Lajčák.

Automobily sú zaujímavé aj z technického hľadiska, keďže ponúkajú niekoľko noviniek. „Vozidlá majú integrované systémy aktívnej a pasívnej bezpečnosti, ale aj ďalšie unikátne inovácie. Napríklad laserové svetlá, prvýkrát použité v tejto triede vozidiel,“ komentoval flotilu Michael Kordys, generálny manažér BMW Group Slovakia. Limuzíny majú navyše ovládanie funkcií gestami vodiča, nočné videnie na detekciu osôb a zvierat na vozovke, kľúč s displejom s diaľkovým ovládaním parkovania, karbónovú karosériu a niekoľko ďalších pokročilých prvkov.

Automobilka BMW tento rok oslavuje sto rokov svojej existencie. Pri tej príležitosti uviedla vizionárske vozidlo BMW Next 100, do ktorého vývojári pretavili svoje predpovede o tom, ako bude mobilita vyzerať o tridsať rokov.

GLOBSEC úspešne spolupracuje so značkou BMW už niekoľko rokov a tieto vozidlá spĺňajú všetky bezpečnostné kritériá, ako aj nároky na reprezentatívnosť. GLOBSEC 2016 privíta štyroch prezidentov, dvoch premiérov a desiatky ministrov. Delegácie prídu z Nemecka, Jordánska, Spojených štátov a desiatok iných krajín. Konferencia v roku 2016 otvára druhú dekádu svojho fungovania. Po ukončení konferencie sa všetky limuzíny vrátia spoločnosti BMW Group Slovakia.

BMW radu 7

Revolučné technológie vlajkovej lode BMW priniesli: ovládanie gestami ruky, laserové svetlá osvetľujúce dvojnásobnú vzdialenosť oproti konvenčným svetlometom, BMW kľúč s dotykovým displejom zobrazujúcim informácie o stave vozidla a s ovládaním vybraných funkcií, diaľkové ovládanie parkovania bez prítomnosti vodiča za volantom, ionizáciu vzduchu so selekciou automobilových vôní, systém priestorového zvuku Bowers & Wilkins, či nový svetelný uvítací koberec, ktorý osvetľuje priestory v okolí dverí vozidla.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite