Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jo Nesbø: Polnočné slnko

.promotion

Jo Nesbø je rocková hviezda medzi spisovateľmi. Milý a charizmatický nórsky chlapík, ktorý sa nehrá na žiadnu celebritu.

Jo Nesbø: Polnočné slnko

Môžete sa spoľahnúť, že vždy ponúkne knihu prešpekulovanú do posledného detailu. Kým vás dovedie do grandiózneho finále, pekne sa s vami zahrá. Presne takou je ďalšia knižka kráľa severskej krimi Polnočné slnko. V nej „Krv na snehu“ zanecháva stopy za polárnym kruhom. Je totiž druhou knihou z novej Nesbøovej série tohto názvu.

Ocitnete sa v Nórsku v sedemdesiatich rokoch minulého storočia v opustenej dedine Kasund. Nie sú v nej normálni obyvatelia. Obývajú ju príslušníci náboženskej sekty laestadiánov. Ich život sa riadi prísnymi a konzervatívnymi pravidlami. Nepozerajú televíziu, majú zakázané počúvať modernú rytmickú hudbu, za nič na svete si nemôžu dať make-up, zažiť predmanželský sex a brať antikoncepciu. Tak nečudo, že niektoré rodiny majú až zo desať detí. Pravidelne sa účastina spoločných verejných spovedí a čítajú z vlastnej verzie Biblie. Vplyv na laestadiánov má prekvapujúcu aj saamská, čiže laponská kultúra a predovšetkým jej dominantný prvok, šamanizmus.

Dlhoročný pokoj dediny preruší príchod cudzinca. Ulf domácich presviedča, že je lovec vtákov. Na nič podobné sa nepodobá. Veď nemá ani pušku. Len veľké tajomstvo. Nie on loví, ale on sa má stať korisťou. Zradil najväčšieho zločinca nórskej metropoly, čo sa volá Rybár. Ulf by chcel do svojej ťažoby na duši zasvätiť domorodcov. Len netuší, ako sa všetko zvrtne. Či mu pomôžu alebo sa naopak pridajú na stranu lovca z Osla. Medzi ním a jeho prenasledovateľom sa ocitá vdova Lea a jej syn Kurt. Polnočné slnko na dedinou Kasund nezapadá. Rybárovi muži sa blížia. Ak si chcete novinku nórskeho barda kriminálnych trilerov „Polnočné slnko“ objednať, môžete tak urobiť na stránke internetového obchodu Gorila.sk tu http://www.gorila.sk/product/603025.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite