Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

SIEŤ a Bašistová podporili zjednotenie pravice v Košiciach

.promotion

Kandidátka na primátorku Košíc Alena Bašistová stiahla v nedeľu svoju kandidatúru na primátorku Košíc.

"Je to moje osobné rozhodnutie, ktorým chcem pravicovým voličom uľahčiť ich voľbu,” vyhlásila A. Bašistová 9. novembra v živom vysielaní televízie TA3 v diskusii ku komunálnym voľbám troch najsilnejších košických kandidátov spolu s Rudolfom Bauerom a Richardom Rašim.

Podpora A. Bašistovej pre R. Bauera znamená, že hra o kreslo primátora dala voličom v Košiciach jednoznačnú možnosť výberu spomedzi dvoch kandidátov. Predseda SIETe R. Procházka na pondelkovej tlačovej konferencii na Hlavnom námestí v Košiciach okrem iného povedal: "Alena Bašistová nás všetkých prekvapila a po vlastnej úvahe prijala osobné rozhodnutie dať ľuďom v Košiciach silnú motiváciu prísť si 15. novembra povedať to svoje. Vo svete, kde vládne testosterón je to akoby ústup. Ale ženy v Sieti majú preto kľúčové úlohy a postavenie, aby nás znova učili, že múdrosť je viac ako hrubá sila a že spolu je viac ako samy.

R. Procházka vyzdvihol a ocenil krok A. Bašistovej, ktorý vníma ako jeden z mnohých na ceste k zostaveniu pevnej a súdržnej vlády "spoločnej služby ľuďom”. Voľby v Košiciach sa podľa jeho slov stali v ostatných dňoch otázkou referenda o budúcnosti krajiny. "Tento výber, túto čiaru určila ako nevyhnutný krok vládna strana,” konštatoval R. Procházka. "Pýcha a bohorovnosť, s akou drancujú spoločné peniaze celého Slovenska, prekročila všetky medze.

R. Procházka poukázal na úsilie SIETe spojiť sily vo všetkých najväčších mestách Slovenska: "V Košiciach tím okolo A. Bašistovej pripravil Novembrovú košickú dohodu pravého stredu (KDH, SDKÚ, Most Híd, SaS, SMK, OKS, DS a NOVA). Hlavným záväzkom tejto dohody je vytvorenie spoločného poslaneckého klubu v mestskom zastupiteľstve.”
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite