Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ples v opere zrejme prelomí hranicu milión eur vyzbieraných na charitu

.promotion

Hostia Plesu v Opere prispievajú okrem dobročinného príspevku 500,-€ aj inými sumami. Medzi hosťami jubilejného 15.ročníka sa už našli aj darcovia, ktorí prispeli 5 000,-€.

Pätnáste výročie Plesu v opere, ktorý sa bude konať 10.januára 2015, s veľkou pravdepodobnosťou prelomí hranicu milión eur vyzbieraných na charitu. Za posledných 5 rokov hostia plesu vyzbierali 821-tisíc eur, ktoré boli vždy použité na dobročinné účely. Suma vyzbieraná na jubilejnom Plese v opere bude použitá na podporu prístrojového vybavenia detských anestéziologicko-resuscitačných kliník.
Do hranice milión eur nám chýba necelých 180-tisíc a už dnes môžeme s veľkou mierou pravdepodobnosti predpokladať, že hranicu milión prekonáme. Hostia plesu štedrí darcovia. dnes máme dvoch potvrdených hostí, ktorí prispeli sumou 5-tisíc eur,prezradila riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová a dodala, že charitatívny rozmer Plesu v opere je každým rokom silnejší a jeho systematický rozvoj prináša svoje výsledky.
Sme radi, že Ples v opere je dnes aj symbolom spoločenskej zodpovednosti a stal sa inšpiráciou pre charitatívne aktivity na celom Slovensku,povedal člen Plesového výboru a generálny riaditeľ spoločnosti Orange Pavol Lančarič.
Výťažok z Plesu v opere bol v minulosti použitý na podporu Detského kardiocentra, na zlepšenie prístrojového a technického vybavenia zdravotných zariadení pre predčasne narodené deti a ich rodiny, ako aj na zlepšenie prístupu zdravotne hendikepovaných spoluobčanov a  ľudí zo sociálne slabších pomerov ku kultúrnym podujatiam. Tento rok hostia prispievajú na zlepšenie prístrojového vybavenia detských anestéziologicko-resuscitačných kliník. Podporia tak úsilie lekárov, ktorí dennodenne zachraňujú ich životy v Bratislave, Banskej Bystrici, Martine a v Košiciach.
Ples v opere sa bude v súlade so svojou tradíciou konať v historických priestoroch Slovenského národného divadla v sobotu 10. januára 2015. Ocenením dobročinného aj spoločenského významu je opätovná záštita hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy.

 

O Plese v opere Ples v opere začal písať svoju históriu v roku 2001. Na začiatku bol zámer nadviazať na plesovú tradíciu, ktorá sa pestovala v mestách po celom Slovensku. Po štrnástich rokoch predstavuje Ples v opere nielen spojenie spoločenskej elegancie, vysokého kultúrneho zážitku, ale neodmysliteľne k nemu patrí aj jeho dobročinné poslanie. Ples v opere našiel svoje miesto v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave, ktorá sa spája s vrcholnými umeleckými aj spoločenskými podujatiami. Plesu sa opätovne dostalo tej cti, že nad ním prevzala záštitu Bratislava, hlavné mesto Slovenskej republiky. Ples v opere každoročne poctia svojou prítomnosťou významné osobnosti spoločenského aj hospodárskeho života.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite