Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tipy ako správne doladiť Váš módny look

.sponzorované .promotion

V dnešnej dobe, keď je móda považovaná za formu sebavyjadrenia, je dôležité vedieť, ako správne doladiť váš look. Nie je to len o tom, čo nosíte, ale aj o tom, ako to nosíte.

Tipy ako správne doladiť Váš módny look Victoria Fox / Shutterstock.com

práve detaily, ako módne doplnky, môžu vášmu outfitu dodať ten pravý šmrnc. V tomto článku vám ponúkame niekoľko krátkych tipov, ako na to.

vyberte si správne doplnky

Dámske hodinky nie sú len praktickým pomocníkom, ale môžu byť aj štýlovým doplnkom. Pri výbere hodiniek myslite na to, aby ladili s vaším šatníkom. Ak máte radi viac minimalistický štýl, zvoľte hodinky s jednoduchým ciferníkom a kovovým alebo koženým remienkom. Ak ste naopak odvážnejší, nebojte sa siahnuť po hodinkách s farebným ciferníkom alebo zaujímavými detailmi. 

Pánsky módny doplnok ako sú pánske hodinky, sú symbolom štýlu a mužnosti. Pre sofistikovaný look si vyberte elegantné hodinky s kovovým remienkom. Pre bežné nosenie sú ideálne športovejšie modely s odolným silikónovým alebo koženým remienkom. 

Nezabudnite, že aj pri výbere dámskych alebo pánskych hodiniek je možné hrať sa s farbami a materiálmi, aby doplnili alebo zvýraznili farby vo vašom outfite. Napríklad, strieborné alebo zlaté hodinky môžu pridať nádych luxusu k jednoduchým neutrálnym šatám alebo košeli. Taktiež, farebný remienok na hodinkách môže byť ten detail, ktorý celý look spája a dodáva mu osobitý charakter.

zladenie farieb a vzorov

Pri doladení vášho outfitu je dôležité myslieť na zladenie farieb a vzorov. Ak váš outfit obsahuje vzorovanú látku, snažte sa vybrať doplnky v jednej z dominujúcich farieb vzoru. To vytvorí harmonický celok. Ak máte na sebe oblečenie v neutrálnych farbách, môžete si dovoliť experimentovať s farebnými doplnkami a tak oživiť váš look.

vrstvenie a materiály

Vrstvenie rôznych kúskov oblečenia nie je len skvelý spôsob, ako sa prispôsobiť meniacim sa teplotám, ale tiež ako pridať vášmu outfitu hĺbku a zaujímavosť. Hrajte sa s rôznymi textúrami a materiálmi, ako je koža, džínsovina, hodváb, alebo vlna, aby ste vytvorili vizuálne zaujímavý efekt. 

Svitlana Sokolova / Shutterstock.com

Vrstvením môžete tiež vytvoriť ilúziu rôznych siluet a tvarov, čo je ideálne pre experimentovanie s proporciami a štýlom. Napríklad, dlhá, priehľadná tunika vrstvená nad úzkymi džínsami môže vytvoriť dynamický kontrast, ktorý pritiahne pozornosť. Nebojte sa tiež kombinovať neočakávané kúsky, ako je robustná kožená bunda s jemnými, hodvábnymi šatami, čím vytvoríte outfit, ktorý je rovnako sofistikovaný, ako aj odvážny.

menej je niekedy viac

Pamätajte, že pri doladení vášho looku nemusíte použiť všetky doplnky naraz. Niekedy môže byť jeden výrazný kúsok, ako sú náušnice alebo výrazné dámske hodinky, všetko, čo potrebujete, aby váš outfit vynikol. Je dôležité nájsť rovnováhu a nezahltiť svoj look príliš veľa detailmi.

nebojte sa experimentovať

Móda by mala byť predovšetkým zábavou, takže sa nebojte experimentovať s rôznymi štýlmi, farbami, a doplnkami. Skúste kombinovať nezvyčajné kúsky, ktoré by ste na prvý pohľad možno nepovažovali za kompatibilné. Môžete sa tak dopracovať k jedinečnému a osobitému looku, ktorý vás bude charakterizovať.

Správne doladenie vášho módneho looku nie je veda, ale umenie. S týmito tipmi a trochou experimentovania môžete každý deň vytvoriť outfit, ktorý nielenže zaujme, ale bude aj perfektným vyjadrením vášho osobného štýlu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite