Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štartuje veľké hlasovanie v každom Tescu: zákazníci rozhodnú o peniazoch pre projekty v ich okolí

.sponzorované .promotion

Jeden žetón, jeden hlas! Jednoduché hlasovanie o finančnej podpore pre lokálne projekty štartuje 15. januára 2024 v každej predajni Tesco na Slovensku. Zákazníci prostredníctvom žetónov rozhodnú, ktorý z vybraných projektov dostane od Tesca podporu vo výške 300, 600 alebo 1 300 eur. Tesco už 14.-krát podporuje lokálne nápady v rámci grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame. Vybraných 231 projektov si rozdelí sumu takmer 170-tisíc eur.

Štartuje veľké hlasovanie v každom Tescu: zákazníci rozhodnú o peniazoch pre projekty v ich okolí

 „Teší nás, že Tesco sa stalo aj vďaka podpore lokálnych projektov pevnou súčasťou komunít v lokalitách, kde pôsobí. S pomocou grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame aj tento rok podporíme zaujímavé projekty, ktoré zlepšia život v komunitách. Za 13 edícií programu sme pomohli zrealizovať vyše 2 500 projektov po celom Slovensku za viac ako dva milióny eur. V mestách a obciach sa podarilo napríklad zrekonštruovať vyše 70 ihrísk, skrášliť vyše 160 parkov, uskutočniť detské tábory či pomôcť útulkom pre zvieratá,“ hovorí Michaela Lehotská, manažérka spoločenskej zodpovednosti Tesca na Slovensku, a dodáva: „Počas 13 edícií programu zákazníci projektom dokopy odovzdali rekordných 39 miliónov hlasov. Ľudia na Slovensku si hlasovanie obľúbili, žetóny si už pýtajú aj sami pri každom nákupe a aktívne sa zaujímajú o nominované projekty vo svojom okolí.“

Do aktuálnej 14. edície grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame počas jesene prihlásili neziskové organizácie, občianske združenia, školy a škôlky, miesta a obce 448 projektov. Z prihlásených nápadov vyberá v každej edícii nezávislá odborná porota zložená zo zástupcov Tesca a neziskovej organizácie Nadácia Pontis 231 najlepších projektov. Príležitosť dostanú projekty, vďaka ktorým vzniknú nové komunitné priestory, záhrady, parky, herne, divadlá či športoviská, budú obnovené pamiatky, prípadne budú zorganizované rôzne športové či kultúrne podujatia, kurzy, vzdelávacie aktivity a mnohé ďalšie. „Najviac prihlásených projektov sa v tejto edícii týkalo oblastí ako zdravie a šport, rozvoj komunitného života, kultúra a vzdelávanie a rozvoj,“ dodala Michaela Lehotská. 

Každý z 231 vybraných projektov získa finančný príspevok, o jeho výške rozhodnú zákazníci Tesca prostredníctvom hlasovania vo všetkých 163 obchodoch Tesco na Slovensku od 15. januára 2024 do 11. februára 2024. 

Ako prebieha hlasovanie v predajni? Stačí, ak zákazník žetónom získaným za každý nákup rozhodne priamo v niektorej predajni, ktorý lokálny projekt považuje za najlepší a zaslúži si najvyššiu finančnú podporu. Tesco rozdá 231 lokálnym nápadom takmer 170-tisíc eur na realizáciu ich aktivít – podporu v sumách 300, 600 alebo 1 300 eur. V každej predajni sú na výber tri lokálne projekty z okolia. 

Spolu s množstvom iných projektov sa za 13 edícií programu Vy rozhodujete, my pomáhame podarilo:

  • zrealizovať 109 kultúrnych podujatí
  • zrekonštruovať takmer 70 ihrísk
  • zorganizovať približne 213 vzdelávacích aktivít
  • skrášliť 168 verejných záhrad a parkov
  • uskutočniť 16 detských táborov
  • podporiť 38 aktivít na pomoc útulkom pre zvieratá

Víťazné projekty z doterajších edícií sú dostupné na webstránke grantového programu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite