Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Uznávaný raper Skepta je ďalším potvrdeným menom Pohody 2024

.sponzorované .promotion

Skepta patrí k veteránom grime scény a k medzinárodne uznávaným umelcom britského hip-hopu. Skvelý MC, producent a majiteľ vydavateľstva sa podieľal na tom, že v 21. storočí priniesol grime z undergroundu na hudobné výslnie. V júli prinesie svoju energickú show na trenčianske letisko. Novinku dnes ráno oznámil Michal Kaščák v rannom vysielaní Rádia_FM.

Uznávaný raper Skepta je ďalším potvrdeným menom Pohody 2024

Zlom v kariére Skeptu nastal, keď v roku 2016 vydal svoj štvrtý album Konnichiwa. Album zabodoval nielen u poslucháčov a poslucháčiek ale aj u kritikov. Skepta za neho získal prestížnu cenu Mercury Prize a album sa umiestnil na druhom mieste v britskej albumovej hitparáde. Na albume hosťovali napríklad Pharrell Williams, Wiley, Chip alebo Young Lord.

Obdobný úspech Skepta zaznamenal aj so svojím piatym albumom Ignorance Is Bliss, ktorý vydal v roku 2019, a ktorý sa taktiež umiestnil na druhom mieste britskej albumovej hitparády. Na albume sa objavili hviezdni hostia ako J Hus, Wizkid, Cheb Rabi alebo Lancey Foux.

Tretikrát sa Skepta dostal do TOP 10 britskej albumovej hitparády v roku 2020, keď vydal kolaboratívny album Insomnia spoločne s Chipom a Young Adzom.

Nedávno založil vydavateľstvo Más Tiempo, v ktorom sa zameral na vydávanie houseových tanečných nahrávok.

Skepta aktuálne pracuje na novom albume, takže v júli na Pohode by sa mali návštevníci a návštevníčky dočkať aj čerstvých skladieb.

Skepta je mojím najobľúbenejším a najpočúvanejším raperom. V roku 2019 odohral na Pohode pamätný set, odvtedy vydal niekoľko fantastických skladieb. Je ihneď rozpoznateľný, má skvelý flow, výborné texty a deje sa okolo neho veľa zaujímavého. Vážime si, že sa na Pohodu chce vrátiť, veľmi sa teším na jeho koncert vo štvrtok v noci na hlavnom pódiu,“ dodáva k bookingu Michal Kaščák z Pohody.

Tento týždeň organizátori oznámili, že na Pohode vystúpi aj kórejsko-americká speváčka, producentka a DJka Yaeji, ktorá patrí k najoriginálnejším umelkyniam súčasnej elektronickej scény a slovenská thrash metalová kapela Catastrofy.

Aktuálne má Pohoda pre ročník 2024 zverejnených už dvadsaťpät mien: Queens of the Stone Age, Skepta, James Blake, Pendulum (live), Black Pumas, Morcheeba, Yaeji, Noname, Genesis Owusu, Jockstrap, The Armed, JFDR, DEADLETTER, Descartes a Kant, Meta and the Cornerstones, Aquaserge, Ni, Pražský výběr, Para, Le Payaco, Berlin Manson, Katarzia, Fvck_Kvlt, P/\ST a Catastrofy. 

Organizátori zároveň oznámili, že v oznamovaní nových mien zo svetovej aj domácej scény budú pokračovať počas najbližších dní.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite