Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Otázka výmeny šéfa SIS je otvorená, zvážim všetky pre a proti, povedal premiér Ľudovít Ódor

.tasr .slovensko

Rovnako sa ešte predtým chce stretnúť s riaditeľom SIS Michalom Aláčom i s prezidentom Policajného zboru (PZ) Štefanom Hamranom.

Otázka výmeny šéfa SIS je otvorená, zvážim všetky pre a proti, povedal premiér Ľudovít Ódor SITA/Diana Černáková Predseda vlády odborníkov Ľudovít Ódor počas rokovania 1. schôdze vlády SR. Bratislava, 17. máj 2023.

ódor pripomenul, že výmena na čele SIS nie je úplne obyčajnou personálnou výmenou, priznal však, že existujú červené čiary, ktorých prekročenie pri výkone funkcie šéfa SIS nebude akceptovať. "Ak by teda Aláč pokračoval, tak len za istých podmienok, a ak by tie podmienky porušil, príde výmena. Nerád sa však rozhodujem len na základe politických vyhlásení," zdôraznil Ódor.

Pripomenul základnú výzvu pre svoj kabinet – pokojne doviesť krajinu do septembrových volieb. Takto bude pristupovať aj k napätiu medzi SIS a políciou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite