Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Elektrina – Slovensko v kŕči diskriminácie

.dáta bez pátosu .slovensko

Vidíte u nás búšenie v téme elektrina do dodávateľov, ale aj do vlády (URSO, protimonopolný úrad, min. hospodárstva), lebo máme s mnohými zákazníkmi rozsiahle diskusie s množstvom podkladov a aj „individuálnych“ a „VIP“ ponúk o tom: do čoho ísť, či sa zaviazať na dlhšiu dobu. Máme dáta.

Dáta bez pátosu: Elektrina – Slovensko v kŕči diskriminácie

jedným odporúčaním (nie radou) od nás určite je a bude, že spot je stredno-/dlhodobo a na celý objem „kasíno“.

menší problém

Jedným problémom je to, že ponúkaná cena elektriny je vysoká aj v krátkodobom horizonte a aj pre zákazníkov s neznámou (a medziročne výrazne klesajúcou) spotrebou a s možnosťou odchodu k inému dodávateľovi.

Toto nie sú zákazníci, z ktorých dodávateľ „nakúpil“ v 2022 draho na forwardy. Stále a opakovane sa s nami priete, že určite nakúpil. No: bola by to tupá stratégia, ale aj ak, tak vrátane odchýlky, diagramu a primeranej marže to nemôže byť dlhodobo v ponuke za 460 eur a ani za 600 eur.

skutočný problém s dodávateľmi

Na Slovensku je reálnym problémom to, že dodávatelia „krivia“ trh podpultovými ponukami pre zákazníkov, ktorí sú noví, v prechode od jedného k druhému dodávateľovi, prípadne sa so svojím dodávateľom „bavia“ prostredníctvom právnika, na čo, samozrejme, nie každý má.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite