Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V stanovom mestečku v Kútoch sa nachádza 145 migrantov. Z ich pohľadu sme nezaujímavá krajina

.sita .slovensko

V stanovom mestečku v Kútoch sa momentálne nachádza 145 nelegálnych migrantov. Ako informovala Polícia SR na Facebooku, žiadne masové sústredenie migrantov v ostatných častiach krajiny nezaznamenala. „Prečo? Lebo žiadny nelegálny migrant nechce zostať na Slovensku.

V stanovom mestečku v Kútoch sa nachádza 145 migrantov. Z ich pohľadu sme nezaujímavá krajina Michal Oláh Pomoci sýrskym utečencom v Kútoch poskytuje aj Vladimír Krčméry-

„z ich pohľadu sme nezaujímavá krajina,“ uviedla polícia. Zároveň požiadala obyvateľov, aby boli ostražití pri čerpaní informácií na tému nelegálnej migrácie. „Rôzni producenti správ majú tendenciu situáciu zveličovať a preháňať, a to s jediným cieľom – šíriť strach, vyvolať chaos a podporovať nenávisť voči cudzincom,“ podčiarkla polícia. Upozornila na to, že migrantov zo Sýrie a Afganistanu nemôže administratívne vyhostiť, pretože v ich domovskej krajine je vojnový konflikt, vzťahuje sa na to medzinárodné právo. „Česká polícia migrantov zo Sýrie alebo Afganistanu zadržiavala, avšak české súdy jej konanie uznali za nesúladné s medzinárodným právom, a preto už ani ona k takýmto krokom nepristupuje,“ doplnila polícia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite