Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Extrémista „Slovakbro" dostal trest šesť rokov väzenia

.sita .slovensko

Extrémista známy pod prezývkou „Slovakbro" si odpyká trest šesť rokov vo väzenskom ústave s minimálnym stupňom stráženia. Ako pre médiá potvrdil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, rozhodol o tom dnes Špecializovaný trestný súd v Pezinku na zasadnutí s vylúčením verejnosti, keď schválil navrhovanú dohodu o vine a treste.

Extrémista „Slovakbro" dostal trest šesť rokov väzenia HUFFINGTONPOST.COM/FORUM24

„súd uznal obvineného za vinného zo spáchania viacerých trestných činov. Ten najzávažnejší bol zločin niektorých foriem účasti na terorizme," povedal prokurátor s tým, že obvinený dostal okrem nepodmienečného trestu aj trest prepadnutia vecí. Obvinený sa podľa prokurátora ku skutkom priznal, oľutoval ich a napomáhal orgánom činným v trestnom konaní pri ich objasňovaní. Dnešné rozhodnutie súdu je právoplatné.

Polícia ešte v máji informovala, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) v spolupráci s medzinárodnými zložkami zadržala a obvinila muža vystupujúceho pod prezývkou Slovakbro z trestného činu niektorých foriem účasti na terorizme a viacerých trestných činov extrémizmu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite