Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Žilinka odmieta, že by šíril ruskú propagandu. Ohradil sa voči prezidentke, médiám aj politikom

.tasr .slovensko

Generálny prokurátor Maroš Žilinka odmieta, že by šíril ruskú propagandu. Takéto obvinenia považuje za čisto politické a neobjektívne. Nesúhlasí ani s jeho kritikou v súvislosti s prípadom tragickej streľby v centre Bratislavy. Počas svojho pondelkového vyhlásenia apeloval na politikov, aby nezavádzali verejnosť.

Žilinka odmieta, že by šíril ruskú propagandu. Ohradil sa voči prezidentke, médiám aj politikom TASRTV/Youtube

poukázal na to, že osoba generálneho prokurátora je dlhodobo očierňovaná a v posledných dňoch situácie graduje, keď je do toho vťahovaná aj prezidentka Zuzana Čaputová. „Som obviňovaný z toho, že som zdieľal nejaký status, že som šíriteľ proruskej propagandy,“ poznamenal. V prípade situácie s vojnovými hrobmi v Ladomirovej bolo podľa jeho slov potrebné dať verejnosti odkaz, že vec sa riadne prešetrí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite