Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šéf NAKA Daňko nevylúčil, že tragickú streľbu budú vyšetrovať ako terorizmus

.tasr .slovensko

Aktuálne ju vyšetrujú ako úkladnú vraždu. Potvrdil, že dôvodom útoku mala byť nenávisť k osobám s inou sexuálnou orientáciou.

Šéf NAKA Daňko nevylúčil, že tragickú streľbu budú vyšetrovať ako terorizmus facebook/polícia SR

šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Ľubomír Daňko nevylúčil prekvalifikovanie skutku tragickej streľby v Bratislave na trestný čin terorizmu. Aktuálne ju vyšetrujú ako úkladnú vraždu. Potvrdil, že dôvodom útoku mala byť nenávisť k osobám s inou sexuálnou orientáciou. So spoluprácou pri vyšetrovaní má pomôcť Europol aj FBI.

Vyšetrovateľ NAKA podľa jeho slov v najbližšom čase zmení právnu kvalifikáciu stíhaného skutku na „obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy spáchaný z osobitného motívu, a to z nenávisti voči skupine osôb a jednotlivcovi pre ich skutočnú alebo domnelú sexuálnu orientáciu“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite