Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cigániková vyjadrila podporu LGBTI, SNS oceňuje, že Pride bude mať protipól

.tasr .slovensko

Ľudia z LGBTI komunity spoločnosti nijako neškodia, práve naopak, sú to úplne normálni a prínosní ľudia, akých Slovensko potrebuje čoraz viac. Na sociálnej sieti to s pripomenutím osobnej účasti na sobotňajšom pochode Dúhový Pride uviedla poslankyňa za SaS Jana Bittó Cigániková. Slovenská národná strana v tlačovej správe zasa vyzdvihuje druhé plánované sobotňajšie podujatie - pochod Hrdí na rodinu. Vníma ho ako dôležitý protipól k Prideu.

Cigániková vyjadrila podporu LGBTI, SNS oceňuje, že Pride bude mať protipól SITA/Martin Medňanský

„keby sme uznali práva LGBTI komunite, na Slovensku by sa žilo lepšie každému,“ vyjadruje Bittó Cigániková v statuse svoje presvedčenie. Účasť na pochode avizovala na sociálnej sieti už v piatok (22. 7.).

Konrád Rigó z mimoparlamentnej Aliancie upozorňuje, že dúha je nádej a Pride je jej prejavom. „Prejavom nádeje, že ľudské práva ani na Slovensku nebudeme merať dvojakým metrom,“ dodal bývalý štátny tajomník Ministerstva kultúry.

Podľa SNS Pride zbytočne vyvoláva vášne a potláča konštruktívnu diskusiu o relevantných právach LGBTI. „Na Slovensku sú LGBTI ľudia úspešnými hercami, politikmi a realizujú sa v rôznych profesiách,“ dodávajú národniari. Zároveň dúfajú, že obe podujatia sa uskutočnia pokojným a dôstojným spôsobom.

Dúhový Pride a aj pochod Hrdí na rodinu sa budú v centre hlavného mesta konať v sobotu popoludní. Miestom Dúhového Prideu je Hviezdoslavovo námestie, po dvoch rokoch sa uskutoční aj sprievod ulicami Starého Mesta. Účastníci pochodu Hrdí na rodinu sa zídu na Rudnayovom námestí, v pláne je tiež pochod cez Staré Mesto.

Bratislavská mestská polícia avizovala zvýšený počet príslušníkov v uliciach, dodržiavanie verejného poriadku a bezpečnosti bude monitorovať aj prostredníctvom kamerového systému. Policajti upozorňujú, že vzhľadom na očakávaný veľký počet účastníkov môže dôjsť ku krátkodobému zastaveniu verejnej i osobnej dopravy v centre Bratislavy.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite