Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Správy Kočnera a Zsuzsovej o kožných chorobách alebo vypadaných zuboch boli podľa posudku šifry

.sita .slovensko

Posudok Filozofickej fakulty Univerzity Komenského sa zaoberá komunikáciou dvojice medzi septembrom 2017 a júnom 2018.

Správy Kočnera a Zsuzsovej o kožných chorobách alebo vypadaných zuboch boli podľa posudku šifry SITA/BRANISLAV BIBEL

Správy Kočnera a Zsuzsovej o kožných chorobách alebo vypadaných zuboch boli podľa posudku šifry z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Konštatuje to posudok vypracovaný Filozofickou fakultou Univerzity Komenského, ktorý dnes prečítali na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku. Posudok sa zaoberá komunikáciou dvojice medzi septembrom 2017 a júnom 2018.

„Rovnaký jazykový kód u vysielateľa a prijímateľa je základnou podmienkou dorozumenia,“ konštatuje posudok. Ako príklad šifier uvádza napríklad pojmy „svrab" alebo „sk.....ý akneovitý bolák“. Rovnako poukazuje napríklad na využívanie prezývok, napríklad Gambia/Gambíno (Daniel Lipšic, pozn. SITA) alebo Šuflík (Peter Šufliarsky). „Vidieť, že účastníci boli navyknutí na používanie šifrovanej komunikácie,“ uvádza sa v posudku. Najväčšia intenzita šifier bola podľa posudku používaná v období od 15.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite