Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyzerá to, akoby premiér rezignoval na hľadanie kompromisov

.sita .slovensko

V aktuálnej koaličnej kríze to vyzerá, akoby premiér Eduard Heger rezignoval na riadenie vlády a hľadanie kompromisov. Pre TASR to vyhlásila politologička z Univerzity Komenského v Bratislave Aneta Világi. Do veľkej miery to podľa nej súvisí s tým, že nemá silné politické postavenie.

Vyzerá to, akoby premiér rezignoval na hľadanie kompromisov SITA/Úrad vlády SR

„premiér nemá žiadne portfólio a je to tak preto, aby mal dostatok priestoru riadiť vládu, hľadať kompromisy, dohadovať politické ústupky a strážiť implementáciu programového vyhlásenia vlády,“ priblížila Világi. Pri aktuálnej kríze to podľa nej vyzerá, akoby rezignoval na riadenie vlády a hľadanie kompromisov. „Toto určite do veľkej miery súvisí s tým, že nemá silné politické postavenie - nie je lídrom najsilnejšej strany a ani interne nekonkuruje lídrovi vo svojej materskej strane,“ doplnila.

Navonok to podľa politologičky pôsobí tak, že premiér hrá rolu "mŕtveho chrobáka", teda prečkať, kým to pominie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite