Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zmluva medzi slovenskou a ruskou generálnou prokuratúrou bola predĺžená o päť rokov, tvrdí Šeliga

.sita .slovensko

Zmluva z roku 2002 medzi slovenskou a ruskou generálnou prokuratúrou bola predĺžená o päť rokov. Dôvodom je, že zo strany Generálnej prokuratúry, ktorá na to bola viackrát vyzvaná, nebola zaslaná informácia o záujme ukončiť ju.

Zmluva medzi slovenskou a ruskou generálnou prokuratúrou bola predĺžená o päť rokov, tvrdí Šeliga GENERÁLNA PROKURATÚRA SLOVENSKEJ REPUBLIKY. 14. január 2022 Moskva, Rusko: Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka podpisuje Program spolupráce medzi Generálnou prokuratúrou SR a Generálnou prokuratúrou Ruskej federácie na roky 2022 a 2023.

jej platnosť mala pôvodne skončiť v piatok 25. marca. Poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) to uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti. Podľa jeho slov je potrebné zmluvu vypovedať aj napriek jej praktickým dopadom.

Zmluva, ktorá bola Šeligovi sprístupnená na základe infozákona v preambule uvádza „dodržiavanie zásad rovnosti, vzájomného rešpektovania štátnej suverenity a noriem medzinárodného práva s cieľom zabezpečenia ochrany práv a slobôd občanov oboch štátov." Rovnako hovorí o zintenzívnení spolupráce medzi slovenskou a ruskou prokuratúrou, vytvorení spoločnej slovensko - ruskej prokurátorskej komisie, o vyslaní delegácie na účelom návštevy a prediskutovania otázok spoločného záujmu, výmene informácií o platnom národnom zákonodarstve či legislatívnej činnosti a činnosti v oblasti uplatňovania práva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite