Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Slovensku chcú založiť deväť nových politických strán

.tasr .slovensko

Oznámenie o zbieraní podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR. Medzi nimi je viacero subjektov, ktoré majú ambíciu byť regionálnymi stranami.

Na Slovensku chcú založiť deväť nových politických strán SITA/Branislav Bibel

politologička z Univerzity Komenského v Bratislave Aneta Világi ako nový trend vníma, že po úspechu nezávislých kandidátov dochádza k vytvoreniu lokálnej či regionálnej politickej platformy.

Medzi vznikajúcimi stranami sú Team Bratislava, Tím Kraj Nitra - Združenie kandidátov Nitrianskeho kraja, Za regióny či subjekt Zakrúžkuj ma! Som tvoj sused - nezávislí. Okrem nich má vzniknúť Rómska strana, Reštart Slovenska, Alternatíva pre Slovensko, Naše Slovensko - SD a Spoločný Cieľ.

Subjekty Team Bratislava i Tím Kraj Nitra ohlásili primátori týchto miest s plánom spojiť ľudí kandidujúcich v jesenných komunálnych či regionálnych voľbách. To, že dochádza k formalizácii spolupráce medzi pôvodne nezávislými kandidátmi na lokálnej alebo regionálnej úrovni, nie je podľa politologičky úplnou novinkou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite