Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministri obrany SR a USA deklarovali pripravenosť ďalej pomáhať Ukrajine

.tasr .slovensko

Slovenská republika i Spojené štáty americké sú naďalej pripravené pomáhať Ukrajine. Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) a minister obrany USA Lloyd Austin to deklarovali po štvrtkovom rokovaní v Bratislave.

Ministri obrany SR a USA deklarovali pripravenosť ďalej pomáhať Ukrajine SITA/Ľudovít Vaniher

obaja potvrdili diskusie o možnom poskytnutí slovenského systému protivzdušnej obrany S-300. Slovenský minister však zdôraznil, že to bude možné, až keď bude mať SR zaň náhradu.

"My ako spojenci sme spoločne pripravení pomáhať Ukrajine," deklaroval Austin. Ukrajinci podľa neho zatiaľ dokázali zabrániť Rusom ovládnuť nebo. „Naším cieľom je a bude ich naďalej podporovať v tom, čo im funguje," povedal s tým, že s viacerými partnermi a spojencami sa diskutuje o tom, aké spôsobilosti by mohli poskytnúť a čo si to bude vyžadovať.

Americký minister zároveň ocenil humanitárnu pomoc, ktorú SR poskytuje utečencom z Ukrajiny. Opätovne odmietol vytvorenie bezletovej zóny nad Ukrajinou. Odsúdil útoky Ruska na civilistov.

Ako doplnil Naď, Ukrajine pomáha SR ako krajina, prijímajú sa tiež koordinované opatrenia v rámci NATO a tiež sa robia kroky na bilaterálnej úrovni so Spojenými štátmi americkými.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite