Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na začiatok má byť v SR okolo 1200 vojakov NATO, vyjadril sa Naď

.tasr .slovensko

Vojaci by mali byť najmä vo výcvikových priestoroch Lešť, Kamenica nad Cirochou či na Záhorí. Výbor Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť návrh na prítomnosť spojencov odsúhlasil a odporučil ju odobriť aj v parlamente.

Na začiatok má byť v SR okolo 1200 vojakov NATO, vyjadril sa Naď SITA/Ľudovít Vaniher

v rámci posilnenej predsunutej prítomnosti NATO by na území SR malo na začiatku pôsobiť približne 1200 vojakov. Národná rada SR však bude rozhodovať o mandáte pre 2100 vojakov vzhľadom na rokovania o ďalšom posilnení obrany SR.

Minister obrany zdôraznil, že agresia Ruskej federácie na Ukrajine má priamy bezpečnostný dosah aj na územie SR. „Zatiaľ vo forme migrácie, vo výraznej miere, a tiež vo forme zvýšeného hybridného pôsobenia Ruskej federácie na našom území. Vzhľadom na to, že očakávame v dohľadnej dobe aj priame vojenské útoky Ruskej federácie na letisko Užhorod, ktoré je na hranici so SR, to má, samozrejme, aj vojenské implikácie,“ uviedol Naď. Pripomenul, že o predsunutú prítomnosť NATO požiadali aj ostatné štáty na východnej hranici Aliancie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite