Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Bratislave pochodujú stovky ľudí za mier a slobodu Ukrajiny

.redakcia .tasr .slovensko

Stovky ľudí sa vo štvrtok v Bratislave zúčastnili tzv. tichého pochodu na protest proti útoku ruskej armády na Ukrajinu. Podporu Ukrajine prostredníctvom zhromaždenia vyjadrili aj v Prievidzi či v Košiciach.

V Bratislave pochodujú stovky ľudí za mier a slobodu Ukrajiny BORIS NÉMETH

„Diane na Ukrajine sa nás bytostne dotýka. Sme s Ukrajinou, prežívame jej bolesť a strach. Naša podpora je hlboká a nespochybniteľná,“ uviedli organizátori bratislavského pochodu.

Pochod začal o 18.00 h na Hodžovom námestí a pokračoval až k ukrajinskému veľvyslanectvu. Zorganizovali ho občianski aktivisti z rôznych častí Slovenska, ktorých iniciatíva s názvom Mier Ukrajine vznikla v reakcii na aktuálnu situáciu na Ukrajine. Bol oficiálne ohlásený a organizovaný so súčinnosťou mestskej časti Bratislava - Staré Mesto. Na jeho bezpečný priebeh dohliadali bratislavskí krajskí policajti.

K tichému protestu proti vojnovému konfliktu na Ukrajine sa vo štvrtok podvečer pripojila i verejnosť na Námestí slobody v Prievidzi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite