Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyšetrovanie exministra Petra Žigu pokračuje

.sita .slovensko

Odkedy sa objavili informácie o obvinení exministra, jeho tvár sa vytratila z tlačových konferencií Hlasu-SD.

Vyšetrovanie exministra Petra Žigu pokračuje SITA/ĽUDOVÍT VANIHER

exminister a poslanec parlamentu Peter Ž. (Hlas-SD) je stále obvinený pre prečin podplácania. Vyplýva to z vyjadrenia policajného prezídia pre agentúru SITA. Zatiaľ nie je jasné, či a kedy dôjde aj k podaniu obžaloby na neho. „V danom prípade naďalej pokračuje vyšetrovanie,“ povedala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru SR.

Exminister sa snažil vlani zvrátiť rozhodnutie o obvinení. Odmieta, že by sa dopustil protiprávneho konania. Generálny prokurátor Maroš Žilinka však nevyhovel exministrovi, ktorý sa domáhal zrušenia uznesenia vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry o vznesení obvinenia. Hovorca generálnej prokuratúry Dalbor Skladan vlani v decembri informoval, že Žilinka po preskúmaní veci nezistil dôvody na zrušenie napadnutých právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní, keď dospel k záveru, že v aktuálnom štádiu trestného konania zistené skutočnosti dostatočne odôvodňujú záver o dôvodnosti trestného stíhania obvineného Petra Ž.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite