Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Špecializovaný trestný súd odmietol obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého

.sita .slovensko

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v januári obžalobu na bývalého údajného člena skupiny piťovci Tomáša Rajeckého a podnikateľa Zoroslava Kollára za tri skutky z roku 2019 do februára 2020.

Špecializovaný trestný súd odmietol obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého SITA/POLÍCIA SR

sudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku odmietla obžalobu na podnikateľa Zoroslava K. a Tomáša R. spájaného so skupinou piťovcov. Vo videu na sociálnej sieti o tom informoval advokát Zoroslava K. Matúš Gémeš. Dôvodom je podľa neho zistenie závažnej procesnej chyby zakladajúcej porušenie práva na obhajobu.

Podla obhajcu je dôvodom odmietnutia podanej obžaloby skutočnosť, že vyšetrovanie nebolo ukončené v súlade si zákonom a obhajobe nebolo umožnené preštudovať vyšetrovací spis. Dôvodom takéhoto postupu bolo podľa neho udržať Zoroslava K. vo väzbe, pretože tá má uplynúť 20. februára. „V prípade, ak by vyšetrovateľka Národnej kriminálnej agentúry spolu s prokurátorom postupovali zákonne, bol by náš klient z viac ako 16 mesačnej väzby prepustený na slobodu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite