Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Primátorom a starostom z okolia Letiska Sliač nepostačujú odpovede ministra Naďa k obrannej dohode s USA

.sita .slovensko

Obrannú dohodu by mali vo štvrtok 3. februára v USA podpísať minister obrany Jaroslav Naď a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok.

Primátorom a starostom z okolia Letiska Sliač nepostačujú odpovede ministra Naďa k obrannej dohode s USA SITA/Branislav Bibel

primátorovi Banskej Bystrice Jánovi Noskovi bol v pondelok 31. januára adresovaný list od ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO), ktorým reaguje na otázky primátorov a starostov z okolia Letiska Sliač k obrannej dohode so Spojenými štátmi americkými (USA). Ako primátor informuje na sociálnej sieti, v liste predstavitelia samospráv nenachádzajú detailné odpovede na svoje otázky tak, ako očakávali.

Obranná dohoda medzi Slovenskom a USA vyvolala nielen v regióne, ale v celej krajine množstvo otáznikov a obáv. „Som presvedčený, že budúcnosť Letiska Sliač je téma, ktorá si zaslúži dôkladné posúdenie a adekvátnu pozornosť. Opätovne budeme preto žiadať jasné a zrozumiteľné odpovede na otázky. Spoločne s primátorkami Sliača a Zvolena, ako aj starostkami i starostami dotknutých obcí budeme trvať na ďalšom stretnutí. Rokovať chceme aj s vedením Národnej rady SR i s pani prezidentkou. Zároveň adresujeme list aj poslankyniam a poslancom parlamentu,“ uvádza Nosko.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite