Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Univerzity v Bratislave vyzvali parlament na zváženie dosahu vysokoškolskej novely a ekonomických reštrikcií na spoločnosť

.sita .slovensko

Obavy o situáciu slovenských verejných vysokých škôl vyjadrili aj všetky tri zákonné reprezentácie vysokých škôl: Rada vysokých škôl, Slovenská rektorská konferencia a Študentská rada vysokých škôl.

Univerzity v Bratislave vyzvali parlament na zváženie dosahu vysokoškolskej novely a ekonomických reštrikcií na spoločnosť SITA/Ľudovít Vaniher

univerzita Komenského (UK) a Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave vyzývajú Národnú radu SR, aby dobre zvážila negatívny potenciál súbehu dosahov navrhovanej vysokoškolskej novely a silných ekonomických reštrikcií v oblasti vysokých škôl na slovenskú spoločnosť. Univerzity upozorňujú, že avizované a opakované znižovanie výšky štátnej dotácie, výpadky iných príjmov a najmä radikálne zvýšenie cien energií prichádzajú v čase, keď musia vysoké školy zvládnuť bezpečný návrat k prezenčnej výučbe, naplnenie prísnych požiadaviek nových akreditačných štandardov v podobe vnútorného systému kvality a prípravu zásadných zmien v systémoch vnútornej správy. Navyše do parlamentu prichádza kontroverzná novela zákona o vysokých školách, proti ktorej vysokoškolská obec protestovala. Informovala o tom hovorkyňa UK Lenka Miller. Zároveň podotkla, že obavy o situáciu slovenských verejných vysokých škôl vyjadrili aj všetky tri zákonné reprezentácie vysokých škôl – Rada vysokých škôl, Slovenská rektorská konferencia a Študentská rada vysokých škôl.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite